Стихійну торгівлю буде ліквідовано

Демократія це не анархія і безлад, а це правила і закони яких всі дотримуються» - такими словами міський голова Геннадій Дикий аргументував незаконність вуличної торгівлі.

Міським головою було ініційовано розроблення ряду заходів для упорядкування торгівлі в місті. «Вважаю, що наявність вуличної, стихійної торгівлі не припустимо для цивілізованого суспільства та сучасного міста.  Крім того, ніхто не може відповідати та надати гарантії якості товарів та продуктів, що реалізуються на стихійних ринках».

За даними фахівців  стихійна торгівля несе загрозу здоров`ю. На сьогоднішній день місто Біла Церква за результатами першого кварталу перевищує в 2,5 рази середньообласні показники по кількості гострих кишкових інфекцій.

В свою чергу начальник відділу з питань торгово-побутового обслуговування населення та громадського харчування міської ради Марія Беркут на прес-конференції проінформувала щодо деяких заходів по боротьбі з вуличною торгівлею в місті.

Так, торговим відділом було створено робочу групу до якої увійшли майже всі співробітники відділу та по одному представнику інспекції з благоустрою м. Біла Церква, управління ЖКГ і представники національної поліції. Дана група проводить рейдові перевірки по ліквідації стихійних ринків у місті.

Проводилась нарада з адміністраціями ринків. За її результатами стало відомо, що  на сьогодні існують вільні місця на ринках в загальній кількості  до 400 місць. Також зараз розробляються плани по створенню спеціальних площ для розміщення сільськогосподарських рядів або фермерських рядів для приватних торгівців.

Марія Беркут закликала всіх жителів міста Біла Церква  не ризикувати своїм здоров’ям і не  купувати продукти  на стихійних ринках.



Опубліковано: 25 квітня 2016 року
Поділитися