Міська влада всіляко сприяє створенню ОСББ

Міська влада всіляко сприяє створенню ОСББ в Білій Церкві – повідомив на черговій прес-конференції для засобів масової інформації міський голова Геннадій Дикий. Зараз в місті ведеться активна роз’яснювальна робота, а також створено пункти для підтримки ініціативи мешканців по створенню ОСББ.

Зокрема:

Вже розроблена програма по підтримці ОСББ та органів самоорганізації населення, вона зараз проходе обговорення. Крім того, в управлінні житлово-комунального господарства працює консультаційний центр, а при всіх ЖЕКах функціонують консультативні пункти, де мешканці можуть отримати необхідну допомогу для створення ОСББ.

Кожний останній четвер місяця в великій залі виконавчого комітету проводяться відкриті  зустрічі з керівниками ОСББ, а також ініціативними групами по вирішенню нагальних питань.

22 квітня було проведено тренінг-семінар «Як створити ОСББ?», який змогли відвідати близько 200 містян.

Щодо вартості послуг було повідомлено, інформацію про власників,  яка занесена до Єдиного державного реєстру, можна отримати безкоштовно в Центрі надання адміністративних послуг.

Окремо міський голова звернувся до мешканців з проханням звертатися до нього письмово у разі виникнення перешкод на шляху  створення ОСББ.

Євген Сінчук, в.о.начальника управління житлово-комунального господарства міської ради нагадав, що відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоповерховому будинку» від 14 травня 2015 року до 01 липня 2016 року всі багатоквартирні будинки мають право визначитися з тим чи управляти будинком самостійно; створювати ОСББ – утворення юридичної особи на загальних зборах і членів правління; або визначатися з підприємством – управителем.

Житлово-комунальні контори надалі будуть функціонувати та з 01.07.2016 року будуть брати участь у конкурсі  управителя житловим фондом.



Опубліковано: 25 квітня 2016 року
Поділитися