Спільна мета – забезпечити максимальний рівень правопорядку в Білій Церкві

07 червня у Білій Церкві, відповідно до Розпорядження голови Київської обласної адміністрації від 24 травня 2017 року №281 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, належної координації дій органів виконавчої влади у Київській області», відбулася нарада, яку провів керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Максим Свірський.

 

Даним розпорядженням затверджено план невідкладних заходів, що передбачає проведення спільних нарад з керівниками місцевих органів Головного управління Національної поліції в Київській області (із залученням селищних, сільських голів) з питань аналізу та оцінки стану забезпечення громадського порядку та безпеки громадян; визначення осіб, відповідальних за координацію дій органів виконавчої влади щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян на місцях; підготовку спільних річних календарних планів проведення громадських слухань з питань охорони громадського порядку у населених пунктах, а також результатів проведення аналізу діяльності із забезпечення правопорядку тощо.

 

«Напрацьований нами план дій має враховувати чинне законодавство, включати заходи не тільки адміністративного, але й практичного характеру, містити бачення шляхів конструктивної співпраці між владою, правоохоронними органами та громадськими формуваннями», – наголосив Максим Свірський.

 

Під час наради присутні обговорили перспективи створення муніципальної варти, яка працює в інших містах України; акцентували увагу на питанні розмежування їхніх прав та обов’язків міської влади, правоохоронних органів та громадських формувань у рамках виконання співпраці, виконання поставлених завдань тощо.

 

Варто відмітити, що в Білій Церкві уже зроблена низка напрацювань у цьому напрямку. Зокрема, затверджено програму «Безпечне місто Біла Церква» (СМАРТ-СІТІ:Безпека) на 2016-2018 рр.; нещодавно розпочала роботу поліцейська група велопатруля, яка допомагає кінному та звичайному патрулю виконувати обов’язки з дотримання правопорядку у дендропарку «Олександрія»; спільно з міською владою, а зокрема управлінням освіти і науки міської ради, та Білоцерківським відділом поліції був проведений флеш-моб з безпеки дорожнього руху; щороку в закладах освіти проводиться військово-патріотична гра «Джура» тощо.

 

За результатами даної зустрічі Максим Свірський дав доручення учасникам наради підготувати на наступну зустріч відповідні документи щодо обґрунтування потреб для виконання поставлених цілей, а також розробити пропозиції з метою конструктивного вирішення визначених завдань.

 

У заході взяли участь представники низки громадських організацій міста, працівники структурних підрозділів міської ради.

 


Опубліковано: 07 червня 2017 року
Поділитися