Спілкування із дитячим письменником Анатолієм Качаном

10 червня в приміщенні Білоцерківської загальноосвітньої школи I-III рівні № 4 відбулася зустріч  з сучасним дитячим письменником Анатолієм Качаном. Ініціатором і організатором даного заходу є Білоцерківська міська централізована бібліотечна система. Зустрічі з письменником були організовані для учнів шкіл міста Біла Церква, які відвідують пришкільні табори. Зокрема, в загальноосвітній  школі № 4 відбулася зустріч під назвою «Веселі козачата», в  загальноосвітній  школі № 5 -«Країна козачат» та ін.

Анатолій Качан є членом Національної спілки письменників України. Протягом тривалого часу очолював літературні відділи у дитячих журналах «Піонерія» (тепер «Однокласник»), «Барвінок», «Соняшник», республіканське літературне об’єднання школярів «Первоцвіт», вів сторінку творчого саморозвитку дітей «Кораблик», яка згодом переросла в самостійне видання «Я Сам/Сама» в газеті «Вечірній Київ».

На заході школярам було презентовано книгу лірики та ігрової поезії «Листи з осіннього саду». Багато ілюстрована книга вирізняється самобутньою творчою манерою, в якій глибоке відчуття слова і національного коріння органічно поєднані з прикметами сьогодення та новизною виражально-зображувальних художніх засобів.

Збірка письменника-мариніста «Листи з осіннього саду» відзначена першою в українській дитячій літературі приватною нагородою – літературно-мистецькою премією В.Рутківського «Джури». Автор отримав її в 2014 за створення високохудожнього образу українського Причорномор’я.

У переліку творчих здобутків письменника – 15 книжок для дітей та юнацтва, добірки поезій, що увійшли до шкільних підручників і посібників, хрестоматій та аналогій української дитячої літератури, численні публікації в зарубіжних виданнях, пісні, написані у співавторстві з відомими українськими композиторами, статті та інтерв’ю з проблем дитячої літератури.

Діти мали можливість поспілкуватися із письменником та отримати відповіді на питання.



Опубліковано: 10 червня 2016 року
Поділитися