Соціально – психологічна реабілітація учасників АТО та членів їх сімей

7 грудня 2016 року відбулася нарада з питань соціально – психологічної реабілітації учасників  АТО та членів їх сімей. Нараду провів керуючий справами виконавчого комітету міської ради Свірський М.С., який повідомив, що в місті силами державних та громадських організацій надається  психологічна допомоги учасника АТО та членам їх сімей. Але попри всі зусилля та намагання існують ризики та непоодинокі випадки суїцидів серед демобілізованих військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції .

Учасники наради активно обговорювали дану проблему та прийшли до висновку , що добровільно отримувати психологічну допомогу учасники бойових дій не готові, є необхідність у запровадженні на державному рівні програм соціально – психологічної реабілітації військовослужбовців до демобілізації  в обов’.язковому порядку. З цією метою було вирішено підготувати відповідного  листа до Міністерства оборони України.  Окрім того,   учасники наради прийняли рішення  розробити спільний план заходів щодо соціально- психологічної реабілітації учасників АТО та членів їх сімей на 2017 рік.

 В нараді взяли участь начальники відділів, управлінь та служб міської ради  та представники громадських організацій, волонтери та активісти міста.



Опубліковано: 08 грудня 2016 року
Поділитися