Щасливої дороги

28 серпня в Білоцерківському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді вітали трьох дівчат та юнака з прийомних сімей, які в цьому році вступили до коледжів та вищих навчальних закладів. Кожен з них обрав свою спеціальність. Микола та Єлизавета здобуватимуть професію педагогів, Вікторія обрала ветеринарію, а Софія в майбутньому стане перекладачем.

 

Для вітання студентів обрали засідання Клубу взаємопідтримки прийомних батьків, який діє при Центрі. Основне завдання цього Клубу – підвищення батьківського потенціалу та запобігання емоційного вигорання прийомних батьків, а успіхи дітей і є тим потужним мотиваційним стимулом, що надихає дорослих у нелегкій праці виховання синів та доньок.

 

В теплій,невимушеній атмосфері цьогорічні студенти розповіли про свої перемоги та труднощі у процесі вступу, поділилися планами на майбутнє та отримали щирі привітання та добрі побажання від батьків і спеціалістів Центру. До спільної розмови були також запрошені молодші діти з прийомних сімей, котрі напередодні нового навчального року наочно побачили, які результати приносить сумлінне навчання та отримали можливість переглянути своє відношення до шкільних занять.

 

Сьогодні в м. Б.Церква успішно функціонує шість прийомних сімей, котрі знаходяться під постійним соціальним супроводженням Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спеціалісти якого професійно допомагають прийомним батькам вирішувати соціальні, юридичні та психологічні питання, що постають в процесі виховання дітей. Також, в рамках реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства, при Службі у справах дітей Білоцерківської міської ради в місті працює сім’я патронатних вихователів, яка забезпечує тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дітей в сімейному оточенні на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

 

В умовах загальнодержавного курсу на поступовий відхід від практики інституційного виховання дітей та прагнення до найкращого захисту інтересів кожної дитини, Центр соціальних служб спільно зі Службою у справах дітей здійснює пошук кандидатів у прийомні батьки і патронатні вихователі.

 

Консультації щодо альтернативних форм сімейного виховання та патронату над дитиною можна отримати у спеціалістів Служби у справах дітей Білоцерківської міської ради (вулиця Першотравнева, 8) та Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (бульвар Олександрійський, 113) або за телефонами 5-15-58 та 6-83-11.


Опубліковано: 29 серпня 2018 року
Поділитися