Про розміщення зовнішньої реклами – у формі конструктивного діалогу

29 серпня у Білій Церкві відбулося засідання «круглого столу» щодо  обговорення проекту рішення Білоцерківської міської ради «Про затвердження порядку розміщення зовнішньої реклами на території міста Біла Церква», яке провів керуючий справами виконавчого комітету Сергій Постівий та в.п. начальника управління містобудування та архітектури Сніжана Павлова. Дане засідання відбувається в рамках процедури підготовки проекту рішення, передбаченої  Законом  України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», і раніше вже відбулася низка робочих нарад та зустрічей, у результаті яких було зроблено ряд напрацювань. У подальшому рішення з урахуванням внесених правок та уточнень буде винесено на розгляд постійної профільної комісії та направлено до Державної регуляторної служби України для підготовки висновку відповідності діючому законодавству даного проекту рішення.  

 

З проектом рішення «Про затвердження порядку розміщення зовнішньої реклами на території міста Біла Церква» можна ознайомитися за посиланням: https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/normatyvni_akty/899_2-11_pro_zatverdzhennia_poriadku_rozmishchennia_zovnishnoi_reklamy_na_terytorii_mista_bila_tserkva.html.

 

Розробником цього рішення є управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради.

 

Проектом даного рішення передбачається затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами на території міста Біла Церква (Додаток №1),  Класифікатора типових конструкцій (Додаток №2), Схеми розміщень наземних конструкцій (Додаток №3).

 

Даний проект рішення був оприлюднений 27 липня ц.р., і до 31 серпня ц.р., жителі міста можуть надати свої зауваження та пропозиції стосовно документу. Як було зазначено під час засідання, на даний час таких пропозицій надійшло дві, і вони стосуються Порядку розміщення зовнішньої реклами на території міста Біла Церква.

 

Під  час конструктивної розмови присутні приділили увагу вимогам до розміщення зовнішньої реклами, оформленню та видачі дозволів на розміщення зовнішньої реклами, анулюванню переоформлення дозволів на розміщення зовнішньої реклами, художньо-естетичним вимогам  щодо розміщення зовнішньої реклами, вимогам до освітлення зовнішньої реклами тощо. Зупинилися також на питаннях обов’язків та відповідальності  розповсюджувачів зовнішньої реклами, порядку здійснення демонтажу рекламних засобів, обліку та зберігання демонтованих рекламних засобів, зонування розміщення рекламних засобів в місті Біла Церква, безпеки встановлення та розміщення об’єктів зовнішньої реклами, обговорили низку технічних питань, а також висловили зауваження з приводу того, які положення Порядку мають бути обов’язковими до виконання, а які мають носити рекомендаційний характер тощо.

 

Учасники «круглого столу» висловили думки, що у питанні розміщення об’єктів зовнішньої реклами має бути прийняте збалансоване рішення, де мають бути враховані позиції як операторів ринку зовнішньої реклами, такі міської влади, депутатського корпусу, а також жителів міста.

 

У засіданні взяли участь: депутат Білоцерківської міської ради Андрій Король, приватні підприємці – оператори зовнішньої реклами, представники управління містобудування та архітектури, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін.


 


Опубліковано: 30 серпня 2018 року
Поділитися