Шана, вдячність та уклін Матерям, які виховали Героїв

24 травня у приміщенні Білоцерківського національного аграрного університету відбувся урочистий захід, присвячений Дню матері, яке в Україні щороку святкують у другу неділю травня, та Дню Героїв, який щороку відзначається 23 травня та який встановлений на честь українських вояків – борців за волю України.

 

Ініціаторами заходу виступили жінки-активістки громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» (голова – Олена Лісовенко).

 

Урочисте зібрання розпочали із вшанування пам’яті всіх, хто загинув, боронячи територіальну цілісність та незалежність нашої держави, Героїв Небесної Сотні – хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим студентам і співробітникам сільськогосподарського інституту та пам’ятника «Скорботна матір», що на пагорбі Слави.

 

Представники молодого покоління вручили присутнім у залі жінкам квіти.

 

Під час заходу до присутніх звернувся актив громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО». Сьогодні організація нараховує майже 1,5 тис. жінок, доль яких так чи інакше торкнулася неоголошена війна.

 

«Ми сьогодні зібралися не для того, щоб когось возвеличувати, а насамперед для того, аби сказати слова вдячності на адресу жінок – за те, що розуміють та підтримують своїх чоловіків, за те, що виховали своїх синів патріотами», – наголосила представник організації Людмила Люльчук.

 

Теплі слова шани та вдячності жінкам – матерям Героїв сказали також: перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Олександр Савченко, депутат Київської обласної ради Микола Стариченко, депутат Київської обласної ради та ректор БНАУ Анатолій Даниленко.

 

По-синівськи щиро до своїх матерів, а також жіночого активу громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» звернулися бойові командири з передової – командир 72-ї окремої механізованої бригади, полковник Андрій Соколов та заступник командира, підполковник Олександр Самарський; командир 25 батальйону «Київська Русь» Андрій Янченко та командир роти розвідки 11 батальйону, голова Кагарлицької районної державної адміністрації Віктор Коляда.

 

Про нелегку, але високу місію боронити рідний край зі сцени говорили жінки-воїни 72 ОМБр – Олена Мокренчук, Олександра Безсонова та Анна Бикова.

 

Слово мав також в.о. голови Українського фонду культури, представник Спілки письменників України Анатолій Гай, який розповів про випуск військового вісника та висловив вдячність командуванню бригади за сприяння у його підготовці. Представникам бригади була вручена нагорода від Українського фонду культури.

 

До присутніх звернулися також представники духовенства – Благочинний Білоцерківського району, настоятель церкви покрови Божої Матері УПЦ КП, протоієрей Микола Гопайнич, настоятель Храму Преподобного Іллі Муромця УПЦ МП, ієрей Димитрій Марандюк, отець Андрій Дацко. Вони вручили найактивнішим представницям громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» низку нагород, грамот та ікони.

 

У заході також взяли участь: депутат Білоцерківської міської ради, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик; депутати Білоцерківської міської ради Олександр Русс, Олег Музальов, член виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Вадим Маршалок; радник міського голови м.Біла Церква Микола Антонюк; начальник управління соціального захисту населення Тетяна Велігорська; голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур, який звернувся з вітальним словом та вручив представникам громадської організації «Рада матерів та дружин учасників АТО» подяку і подарунок; голова Білоцерківської районної ради Віталій Гринчук; громадські діячі міста,  волонтери та ін.

 

Серед присутніх у залі також були представники Адміністрації Президента України Інна Авгучівцева, Андрій Касьян; представники родин Героїв Небесної Сотні – Юлія Цибун, студент Євромайдану Станіслав Маляр.

 

Під час заходу із творчими дарунками виступив колектив «Карамель» (с.Трушки) – діти учасників АТО, творча молодь Білоцерківського національного аграрного університету. Також у рамках заходу в холі університету відбулася тематична фотовиставка «Промка».

Шана, вдячність та уклін Матерям, які виховали Героїв


Опубліковано: 25 травня 2017 року
Поділитися