Рось наша перлина – збережемо її

Усе необхідне для життєдіяльності людина отримує з природи: повітря, воду, сировину для промисловості. Людське суспільство як частина природи може бути тільки в постійній взаємодії з нею. Вплив людини на навколишнє середовище є перетворюючим, що змінює її, причому, далеко не завжди в кращу сторону, тому,збереження природного середовища і розумна охорона природи - одна з най гостріших проблем, що стоять перед людством, особливо в сучасних умовах.

 Відділом охорони навколишнього природного середовища  міської ради постійно здійснюються природоохоронні заходи із залученням дорослого і дитячого населення міста; заходи по збереженню та оновленню зелених насаджень на території Білої Церкви;  робота, пов’язана з ліквідацією несанкціонованих сміттєзвалищ в прибережній смузі р. Рось та р. Протока; рейди по обстеженню та контролю санітарно-екологічного  стану водоохоронних зон р. Рось, р. Протока та місць відпочинку на воді в літній період.

 Зокрема, 04 серпня працівниками відділу було проведено планове обстеження зони відпочинку берегу р. Рось від вулиці Запорізька до дерев'яного мосту . В ході обстеження території прибережної захисної смуги було проконтрольовано наявність урн та контейнерів для збору побутового сміття. Перевірено дотримання чистоти в місцях відпочинку біля річки.

 Для забезпечення чистоти та належного санітарно-екологічного стану прибережні захисні смуги та водоохоронні зони річок Рось та Протока закріплені за житлово-експлуатаційними   конторами, підприємствами та суб’єктами підприємницької діяльності, відповідно до  рішення Білоцерківської міської ради від 12 листопада 2008 року № 885.

 З метою запобігання забруднення поверхневих вод річок міста  та покращення благоустрою, протягом травня-липня поточного року відділом охорони навколишнього природного середовища  міської ради за рахунок міського фонду охорони навколишнього природного середовища  виконані наступні роботи:

- видалені аварійні та вражені омелою дерева в районі вул.Озерна, вул. Річна;

-ліквідовано  5 стихійних сміттєзвалищ;   

-встановлено 12 контейнерів для збору побутового сміття ємкістю 12 м. куб. та 17 контейнерів ємкістю 1 м. куб.

-виконані роботи  по  розчистці від топляків, дерево-чагарникової рослинності території прибережних смуг  р. Рось  та р. Протока, інші.

Робота щодо забезпечення належного санітарно-екологічного стану прибережних захисних смуг та водоохоронних зон річок Рось та Протока продовжуватиметься і надалі.



Опубліковано: 04 серпня 2016 року
Поділитися