Робота над Статутом міста триває

16 червня відбулося  чергове засідання робочої групи по підготовці Статуту територіальної громади м. Біла Церква, яку провів голова робочої групи, секретар міської ради Борис Смуток.

Робочою групою було опрацьовано ряд організаційних питань. Зокрема, голови підгруп, які були закріплені за окремими розділами проекту Статуту, поінформували  про  проведену роботу, внесені пропозиції, правки та доповнення.

На засіданні було заслухано кандидата історичних наук Євгена Чернецького. Він зазначив, що символіка міста Біла Церква – герб та прапор– затверджені на фаховому рівні та мають далеке історичне минуле, тому змін не потребують.

«Місто також повинно мати свій логотип, який має бути сучасним, універсальним  та свій оберіг. Він може містити культурно-релігійну символіку. Прикладом такого оберегу може бути печатка князя Ярослава Мудрого, на якій зображений піший воїн, що тримає щит і спис», - зазначив він.

З метою більш детального обговорення і розроблення логотипу та оберегу міста Біла Церква присутніми було внесено пропозицію створити комісію за участю фахівців з даного питання  і громадськості.

Робочою групою під час засідання було опрацьовано проекти розділів Статуту: загальні положення; міська громада та місцеве самоврядування в місті Біла Церква; участь членів територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування; матеріальна і фінансова основа територіальної громади міста Біла Церква  та ін.

За результатами засідання було прийнято рішення щодо доопрацювання окремих положень статуту, визначені терміни усунення недоліків та відповідальні особи тощо.

На засіданні були присутні експерти  та представники громадськості.



Опубліковано: 17 червня 2016 року
Поділитися