Розвиток громадських рад при органах місцевого самоврядування

В період з 09 по 12 червня ц.р. у м.Черкаси відбувся ФОРУМ ГРОМАДСЬКИХ РАД, який є частиною проекту «Активні Громадські Ради ІІ: підтримка співпраці громадського суспільства з місцевим управлінням і державною адміністрацією в Україні», що реалізується спільно Фондом «ВІКНО НА СХІД» та Черкаською обласною організацією Комітету виборців України.

В роботі форуму взяли участь представники Громадських рад Мазовецького воєводства (Польща), експерти з м. Києва, а також представники Громадських рад і органів влади Черкаської, Вінницької, Київської, Полтавської, Кіровоградської, Миколаївської Херсонської та Сумської областей.

Київську область представляли представник громадської ради при органах місцевого самоврядування міста Біла Церква Дмитро Ратошнюк, начальник відділу інформаційних ресурсів та зв’язків з громадськістю Білоцерківської міської ради Олег Турій та голова Комітету по зв’язкам з громадськістю Громадської ради при Київській обласній державній адміністрації Юрій Бут.

Форум відкрили Максим Михлик (Комітет виборців України) та Павел Міцкевіч (Фонд «ВІКНО НА СХІД»).

З доповіддю на тему: «Стан і перспективи розвитку Громадських рад в Україні» виступив заступник голови правління Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук.

Про роботу Громадської ради на прикладі Черкаської області розповів директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сергій Пасічник.

Про розвиток і виклики Громадських рад в Польщі присутніх поінформував Збігнєв Вейцман (Асоціація BORIS).

Під час заходу також було розглянуто питання «Громадська Рада в процесі прийняття рішень - роль стандартів на прикладі Мазовецького воєводства», з яким учасників форуму ознайомив Анджей Рибус Толлочко (Мазовецька Громадська Рада).

Про надання механізмів впливу та права участі в формуванні та реалізації державної політики громадським об’єднанням розповів представник Громадська рада при Державній регуляторній службі України Вєтров Валерій.

 На форумі також відбулася презентація «Збірки рекомендацій для Громадських рад» (робоча версія), які створюються саме при органах місцевого самоврядування і не регулюються постановою КМУ №996.

Всі учасники прийняли активну участь у роботі по тематичним напрямкам «Збірки рекомендацій для Громадських рад» (презентація розділів, дискусія, збір рекомендацій, висновки).

Всі напрацьовані матеріали будуть викладені у посібнику для громадських рад при органах місцевого самоврядування.

 

Київське обласне відділення Комітету виборців України



Опубліковано: 17 червня 2016 року
Поділитися