Рішення міської ради, які актуальні для жителів

В ході прес-конференції міський голова Геннадій Дикий акцентував увагу на двох важливих питаннях, які були прийняті на останньому засіданні сесії міської ради.

 

Одним із них були внесені зміни до Програми підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів, співвласників багатоквартирних будинків та управителів багатоквартирних будинків в місті Біла Церква на 2016-2020 роки.  Відтепер, для жителів ОСББ та ЖБК є можливість відшкодування вартості витрат на матеріали витрачені на модернізацію та енергозберігаючі заходи у житлових будинках. Зокрема,  відповідно до міської програми (до 40%) та урядових  програм (у розмірі від 40% до 70% )  жителі, при оформлені відповідних документів   зможуть залучити бюджетні кошти, витративши лише 10% власних.

 

«Найближчим часом відбудуться зустрічі, на яких будуть надані детальні  роз’яснення жителям ОСББ, ЖБК про умови та механізми підтримки тощо» - зазначив міський голова .

 

Другим важливим прийнятим рішенням, як наголосив Геннадій Дикий,  є - внесені зміни до рішення Білоцерківської міської ради від 28 грудня 2011 року № 454-17-VII «Про встановлення порядку залучення, розрахунку і використання коштів пайової участі замовника (забудовника) у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м.Біла Церква».

 

«На це рішення чекали наші підприємці через неврегульованість деяких питань щодо сплати пайової участі  і, відповідно, неможливості  здачі будинків у експлуатацію. Завдяки цьому рішенню розмір пайової участі зменшено. Відтепер на житлове будівництво ставка зменшена  від 4% до 2%, а на будівництво нежитлових приміщень - з 10% до 2%.

 

Крім того, враховуючи складну ситуацію в країні, яка призводить до  спаду в деяких сферах життєдіяльності , в тому числі й проблем в розвитку бізнесу  міською радою прийнято рішення  використати в цьому році понижуючий коефіцієнт. Так підприємці, які будуть здавати об’єкти в експлуатацію до 31.12.2017р. будуть сплачувати 1%  ставки за метр квадратний. Я сподіваюся, що такі умови дозволять активізувати будівництво, створити нові робочі місця, сприятимуть розвитку нашого міста та зроблять Білу Церкву інвестиційно привабливою», - зазначив міський голова .


Опубліковано: 31 травня 2017 року
Поділитися