Про видачу і оформлення внутрішніх та біометричних закордонних паспортів та про новий сервісний центр МВС в Білій Церкві

31 травня відбулася традиційна прес-конференція міського голови Геннадія Дикого для представників міських засобів масової інформації.

 

В ході прес-конференції Геннадій Дикий зупинився на важливих подіях, які  відбулися останніми днями в Білій Церкві. Зокрема, наголосив, що  29 травня в Центрі надання адміністративних послуг  відбулося офіційне відкриття кабінету з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

 

«Однією з умов для того, щоб скористатись правом безвізових поїздок до Шенгенського простору, потрібно оформити закордонний біометричний паспорт. У зв’язку із цим, у відділах державної міграційної служби  країни спостерігаються великі черги, зумовлені великою кількістю людей, які одночасно хочуть оформити нові документи,- відмітив міський голова. – Тому, аби отримання цієї послуги було як найзручнішим для жителів Білої Церкви,  ми провели певні заходи та обладнали додаткові робочі місця з технічною можливістю для оформлення біометричних документів  в ЦНАПі».

 

Міський голова подякував своєму заступнику Інні Новогребельській та всім причетним до організації роботи цього кабінету. Для розуміння складності налагодження процесу впровадження даної послуги, наголосив, що наше місто перше в Київській області (не враховуючи Київ), де ЦНАПи надають подібну послугу.

 

Слід зазначити, що для роботи кабінету було закуплено необхідне обладнання та програмне забезпечення, отримано канал спецзв’язку, працівники пройшли відповідне навчання. Одночасно в кабінеті документи прийматимуть два працівника. В середньому на обслуговування 1 людини потрібно близько 25-30 хвилин.

 

Для довідки: згідно з інформацією Державної міграційної служби України станом на 31.05.2017р. наше місто перше в Київській області (не враховуючи м.Київ) та одне з 9 міст по всій Україні, де ЦНАПи надають послугу з оформлення паспорту громадянина України у формі ID-картки та біометричного паспорту громадянина України для виїзду за кордон.

 

Міський голова Геннадій Дикий також відмітив важливість та актуальність відкриття нового  сервісного центру МВС, який буде працювати замість МРЕВ. Ця урочиста подія, за участю Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, відбулася 30 травня.

 

Робота сервісного центру налагоджена таким чином, що незалежно від місця реєстрації швидко та надійно громадянам надаватимуть адміністративні послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, видачі та обміну посвідчень водія, видачі довідок про відсутність судимостей, а також інші послуги сервісних центрів МВС. Здійснення заміни посвідчення водія відтепер займатиме близько 30 хвилин, а перереєстрація автомобіля – 2 години.

 

Міський голова висловив слова вдячності керівництву профільного Міністерства, обласному керівництву  за сприяння і допомогу в організації роботи сервісного центру та зауважив: «Приємно, що відтепер жителі Білої Церкви матимуть сучасний сервіс, який мають навіть не всі обласні центри. Він забезпечить якісне надання послуг, швидке проведення операцій, а головне –мінімальні затрати часу клієнтів».

 

Сервісний центр МВС знаходиться за адресою: м.Біла Церква,  вул.Сухоярська, 20.


Опубліковано: 31 травня 2017 року
Поділитися