Ремонт дороги на Сквирському шосе

Окрему увагу Геннадій Дикий акцентував на питання ремонту дорожнього покриття відрізку дороги на Свирському шосе від площі Перемоги до військбуду, оскільки це питання неодноразово підіймалося громадою. Міський голова надав детальне роз’яснення з даної проблеми, зазначивши, що проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт вказаного відрізку дороги було розроблено в 2016 році.

 

Цим проектом передбачалося фрезерування асфальтобетонного покриття, влаштування вирівнюючого шару, перекладання оглядових і зливоприймальних колодязів та влаштування верхнього шару покриття з дрібнозернистих асфальтобетонних сумішей.

 

Даний проект було подано в пропозиції до Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації щодо розгляду можливостей фінансування з обласного бюджету. Фінансування та виконання робіт проводилося виключно на обласному рівні. Терміни та обсяги виконання робіт з місцевими органами самоврядування погоджено не було.

 

У грудні минулого року було розпочато виконання дорожніх робіт на даному об’єкті, а саме зняття верхнього шару покриття. У зв’язку з несприятливими погодними умовами, а саме випаданням снігу та пониженням температури, роботи було припинено.

 

Враховуючи існуючий стан вищевказаного відрізку дороги, а саме – повністю зруйнована основа покриття, деформація бортових каменів, незадовільний стан пішохідних доріжок та зупинок громадського транспорту, є необхідність коригування проектних рішень з урахуванням ліквідації даних недоліків.

 

З січня до квітня 2017 року розроблявся ескіз та технічне завдання на проектування даного відрізку дороги за участю низки структурних підрозділів міської ради.

 

У квітні 2017 року було укладено договір на проектування та проходження експертної оцінки кошторисної документації щодо даного об’єкта.

 

При розробці проекту максимально, де це було можливим, враховані всі технічні рішення що дозволять привести дорогу та інші елементи дороги в працездатний стан.

 

У кінці квітня 2017 року було отримано позитивний експертний висновок за проектом, проте оскільки вартість по проекту є досить значною, рішенням ДЖКГ дані роботи було подано на конкурсні торги. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-04-27-001279-a

 

«Враховуючи загальну вартість робіт, законодавство країни вимагає проведення тендеру через систему ProZorro.  До 29 травня всі бажаючі подавали тендерні пропозиції. Зареєструвалося 4 учасники.  Нині триває розгляд поданих пропозиції на їх відповідність тендерній документації. Було дано доручення провести оцінку в найкоротші терміни, аби аукціон відбувсяякомога раніше, і ми могли приступити до виконання ремонтних робіт», - прокоментував міський голова Геннадій Дикий.

 

Також міський голова повідомив, що з наступного тижня розпочнуться роботи щодо заміни зливової каналізації по дорозі на Сквирському шосе  (труби діаметром 400 мм). Вона перебуває в аварійному стані і потребує ремонту.

 

«Ми ставимо за мету якісне виконання робіт. У кінцевому результаті оновлена дорога буде оснащена тротуарними доріжками, освітленням, зупинками громадського транспорту. Це шосе має не тільки покращити зовнішній вигляд Білої Церкви, але й прослужити містові якомога довше», - наголосив Геннадій Дикий.


Опубліковано: 31 травня 2017 року
Поділитися