Питання благоустрою та екології

Низку питань порядку денного стосувалася сфери благоустрою. З них доповів директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Анатолій Кравець.

Зокрема, було розглянуто питання про проведення міського конкурсу «На кращий благоустрій територій бюджетних установ міста Біла Церква».

Відповідно до рішення, міський конкурс «На кращий благоустрій територій бюджетних установ міста Біла Церква» має за мету приведення у відповідність територій бюджетних установ до вимог благоустрою, поліпшення зовнішнього вигляду міста, активізації діяльності бюджетних установ міста по благоустрою та озелененню своїх територій.

У ході Конкурсу пропонується виконати роботи з санітарного очищення, благоустрою та озеленення територій бюджетних установ міста.

У Конкурсі мають можливість взяти участь бюджетні установи,  які фінансуються за рахунок міського бюджету та розміщені на території міста Біла Церква.

Конкурс буде проведено у два етапи. Для переможців Конкурсу встановлюється  винагорода: І - місце - 500 тисяч гривень; ІІ - місце – 300 тисяч гривень; III - місце - 200 тисяч гривень.

Переможців Конкурсу визначатиме конкурсна комісія із визначення переможців міського конкурсу «На кращий благоустрій територій бюджетних установ міста Біла Церква» до 20 жовтня.

Також виконкомом було прийнято рішення про затвердження конкурсної документації з проведення  конкурсу щодо виконання комплексу робіт по дегазації полігону твердих побутових відходів у місті Біла Церква.

Зокрема, в ході реалізації проекту пропонується впровадження системи збору та утилізації біогазу на полігоні твердих побутових відходів, що здійснюватиметься у 4 етапи. Відповідно до умов конкурсу, з переможцем буде укладено Договір про співпрацю щодо виконання комплексу робіт по дегазації полігону твердих побутових відходів», затверджений рішенням Білоцерківської міської ради  від 25 січня 2018 року №1896-45-VІІ «Про затвердження Договору про співпрацю щодо виконання комплексу робіт по дегазації полігону твердих побутових відходів».

Очікуваними результатами від реалізації проекту є:

-   зменшення навантаження на навколишнє середовище завдяки зменшенню викидів парникових газів в атмосферу;

-   покращення інфраструктури регіону;

-   покращення енергетичної стабільності регіону завдяки використанню альтернативних джерел енергії;

-   покращення екологічної ситуації завдяки вилученню та спалюванню вибухонебезпечних газових сумішей в тілі Полігону. При цьому зменшуються виникнення пожеж на Полігоні та покращиться стан навколишнього середовища.


Опубліковано: 15 серпня 2018 року
Поділитися