Проведено чергову роботу по розчистці русла річки Протока

Річка Протока — ліва притока р. Рось. Вона бере  початок у Васильківському районі, поблизу села Мар'янівки та перетинає Васильківський і Білоцерківський райони Київської області. На території міста Біла Церква Протока  має протяжність 9 км.

Очищення річок та водойм, є важливою процедурою у підтримці доброго екологічного стану, особливо у літній період часу. Річки із слабкою течією і великою завантаженістю потребують постійної чистки. Адже, вони утворюють надмірну кількість мулу, очерету, водоростей, різних рослин і безлічі інші небажаних проявів.

На жаль, р. Протока швидко забруднюється як через господарську діяльність людини, так і через незначну швидкість течії.

Відділом охорони навколишнього середовища міської ради постійно здійснюються рейди по обстеженню санітарно-екологічного стану  території  водоохоронних зон річки та її русла.

В черговий раз при обстеженні русла, в районі мосту по проспекту Князя Володимира, було  виявлено утворення гаток, наявність топляків та побутового сміття. Це уповільнювало проточність річки Протока та впливало на її гідрологічний режим.

З 01 по 04 серпня ц.р. відділом охорони навколишнього середовища міської ради було організовано виконання робіт по розчистці русла Протоки. Роботи, безпосередньо, здійснювалися фізичною особою - підприємцем  за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

Такі заходи будуть проводитись і в подальшому, адже, сміття і безліч інших відходів згубно впливає на екологічний стан річок.

Крім того, кожен житель нашого міста повинен з повагою ставитися до природного надбання. Тільки разом ми зможемо зберегти його.



Опубліковано: 08 серпня 2016 року
Поділитися