«e-Auction 3.0» - протестовано

05 серпня в м. Біла Церква відбулося проведення тестового (модельованого) електронного аукціону з умов передачі в оренду комунального майна.

 В ході заходу виступив міський голова Геннадій Дикий. Він зауважив, що головним із пунктів його передвиборчої програми було прозора діяльність органів влади : «Наша мета - створити таку міську владу, до якої б входив високопрофесійний колектив менеджерів, які відповідають за майно громади міста.  Впровадження в Білій Церкві електронного аукціону дасть можливість значно збільшити дохідну частину місцевого бюджету і громади в цілому».

Геннадій Дикий навів приклад щодо  проведення в місті аукціону по оренді  рекламної площини, в результаті чого місто отримало дохід, який в десять разів був більшим, ніж без аукціону.

«Я сподіваюсь, що на рівні держави будуть приведані в належний стан законодавчі документи та акти, які стосуються продажу та/або передачі в оренду майна та майнових прав, що є в комунальній власності територіальної громади містаі цим буде забезпечено збільшення можливості впровадження системи електронного аукціону » - наголосив міський голова.

Міський голова подякував експертам та розробникам «е-Auction 3.0» та підкреслив, що відповідною робочою групою  в найкоротші терміни буде доопрацьований проект Положення про порядок передачі в оренду майна, що знаходяться в комунальній власності із застосуванням системи децентралізованого електронного аукціону, і у вересні ц.р. даний проект буде винесений на сесію міської ради.

Перед присутніми виступив представник Громадської організації «Фонд інновацій та розвитку – України» - розробник проекту децентралізованого електронного аукціону «e-Auction 3.0» Лаша Антадзе.    Він поінформував про роботу Фонду щодо розробки проекту децентралізованого електронного аукціону «e-Auction3.0 в Білій Церкві.

 «е-Auction 3.0» – це електронний аукціон нової генерації, який забезпечує прозорість та рівні можливості для учасників ринку оренди та продажу державного та комунального майна. При цьому зводиться до мінімуму корупційна складова у процесі управління активами, розширюється коло інвесторів. Дана система, вважають розробники, здатна докорінно змінити економічну модель, вона дозволяє вийти за рамки існуючих кордонів та є ефектним інструментом боротьби з корупцією.

Присутні та інші зареєстровані учасники мали можливість взяти участь у тестовому (модельованому) електронному аукціоні з умов передачі в оренду комунального майна. Також, експерти-розробники прокоментували технічні умови реєстрації, процес відбору переможців аукціону та законодавче обгрунтування передачі в оренду комунального майна через систему «e-Auction3.0».

На заході були присутні заступник міського голови Інна Новогребельська, члени виконавчого комітету та депутати міської ради, начальники управлінь та відділів міської ради, члени робочої групи з організаційних заходів, спрямованих на вивчення та розгляд можливості впровадження в Білій Церкві системи децентралізованого електронного аукціону «e-Auction3.0», експерти, представники громадськості та місцеві ЗМІ.



Опубліковано: 05 серпня 2016 року
Поділитися