Проїзд вантажівок, ремонт доріг, прибирання міста- ці та інші питання на прес-конференції

    10 квітня міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий провів традиційну прес-конференцію для представників міських засобів масової інформації, в ході якої зупинився на актуальних питаннях, що турбують білоцерківців. Зокрема - на проблемному питанні що руху вантажного транспорту по вул.І.Мазепи, Фастівська, Першотравнева та Привокзальна. Великогабаритний транспорт рухається цими вулицями оскільки, через аварійний стан шляхопроводу «Горбатий міст»,  рух багатотонних автомобілів по ньому заборонено.

 

    Відмітив, що останні 25 років кількість автомобільного транспорту в Білій Церкві  зросла з 20 до 80 тисяч, в тому числі й вантажного, а питання об’їзних доріг в державі не вирішувалося, тому, наразі, й виникають такі проблеми  та дискомфорт мешканців.

 

    Міський голова наголосив, що повністю заборонити руж вантажівок містом неможливо, адже вони доставляють матеріали  та товари  необхідні для життєдіяльності.  Міською владою для вирішення питання  вже вживаються заходи, а  саме: в цьому році на сесії міської ради було виділено кошти на розробку проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт «Горбатого мосту». Проект зараз знаходиться на стадії розробки і завершення його заплановано на травень ц.р. Ремонтні роботи розпочнуться після того, як проект пройде державну експертизу і будуть виділені кошти з бюджету на його реалізацію. За попередніми даними на це потрібно 10-14 млн.грн.

 

    Геннадій Дикий наголосив, що під час реконструкції «Горбатого мосту» рух по ньому буде перекрито терміном на 2-3 місяці, тому зараз опрацьовуються тимчасові схеми об’їзду.

 

    Другим питанням, на яке акцентував увагу міський голова і яке  викликає нарікання від білоцерківців - аварійний стан ділянки дороги по Сквирському шосе. Він відмітив, що   в минулому році капітальний ремонт цієї дороги було розпочато областю, проте, через початок зими, не закінчений. За цей період нижній шар покриття був зруйнований і тепер проводиться повторна експертиза та розробляється проектно-кошторисна документація із врахуванням всіх сучасних вимог та розрахунків щодо забезпечення належного функціонування зливової каналізації та інших мереж, які там є.

 

    Як неодноразово  зазначав міський голова кошти на капітальний ремонт цієї частини Сквирського шосе будуть виділені із міського бюджету : «Ми маємо зробити ремонт якісно,  з дотриманням всіх технологій, аби дорожнє покриття слугувало  не менше, ніж 10 років. А зараз, тимчасово, проводяться роботи по зменшенню аварійності – засипаються ями, щоб покращити умови пересування транспорту».

 

   В ході прес-конференції міський голова також подякував підприємствам, установам, організаціям різних форм власності та небайдужим білоцерківцям, які долучилися до прибирання міста в рамках проведення весняного двомісячника санітарної очистки та благоустрою. Звернувся до тих, хто ще не провів прибирання своїх прилеглих територій з проханням здійснити ці заходи. Відмітив, що в Білій Церкві майже завершено підняття піщано-сольової суміші з доріг  та закінчено ямковий ремонт вулиць. В подальшому, як і минулому році,  проводитиметься капітальний ремонт доріг та прибудинкових територій, які цього потребують.

 

    Питання, які задали журналісти міському голові, стосувалися упорядкування  «Старокиївського кладовища», розгляду можливості залучення інвесторів для відновлення діяльності дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Лісова казка» Білоцерківської міської ради, механізму фінансування урядових Програм щодо кредитування ОСББ та ЖБК по енергозбереженню та ін.


Опубліковано: 10 квітня 2017 року
Поділитися