Про стан захворюваності

З даного питання присутніх поінформував керуючий справами виконавчого комітету міської ради, голова епідемічної комісії виконавчого комітету міської ради Максим Свірський.

Він відмітив, що ситуація із рівнем захворюваності на ГРВІ та грип є на постійному контролі у міської влади, станом на 20 грудня ц.р. епідеміологічний поріг в місті не перевищено, тому загрози епідемічного характеру неіснує.

Наголосив, що з метою запобігання поширення захворюваності та проведення всіх необхідних заходів 09 грудня ц.р. відбулося засідання епідемічної комісії виконавчого комітету міської ради. В ході засідання було опрацьовано комплексний план організаційних та протиепідемічних (профілактичних) заходів, спрямованих на попередження поширювання захворювань на грип та гострі респіраторні захворювання серед населення, уникнення епідемічних ускладнень та можливих летальних наслідків від грипу в епідемічний сезон 2016-2017рр., надані завдання відповідним установам та організаціям.

 Наразі, рівень захворюваності, для сезону, є в межах  норми. За статистикою, в останні дні спостерігається навіть пониження  кількості осіб, які захворіли. Захворюваність у ДНЗ  становить на рівні 9,6%, у школах – 19,1%.  Максим Свірський наголосив, що відповідними фахівцями проводяться заходи на попередження поширення захворюваності. Так, аби не допустити поширення інфекції у ряді шкіл в окремих класах, відповідно наказу по навчальному закладу, було введено попереджувальні карантинні заходи. 

У місті проводяться профілактичні заходи, за бажанням є можливість в лікувальних установах провести  імунізацію населення міста проти грипу та ін.

 Керуючий справами наголосив на тому, щоб відповідними установами проводився щоденний моніторинг захворюваності серед школярів, і у разі необхідності, при перевищенні епідеміологічного порогу, (коли за статистикою рівень захворюваності  в порівнянні з попереднім тижнем  підвищиться більш як на 10%) в Білій Церкві будуть  введенні карантинні заходи.

«Сподіваюся, що всі попереджувальні заходи, які проводяться в Білій Церкві щодо недопущення поширення захворюваності нададуть нам можливість в повній мірі насолодитися відзначенням Новорічно-Різдвяних свят», - відмітив керуючий справами.



Опубліковано: 21 грудня 2016 року
Поділитися