Про облік газу та тарифи на нього

В ході прес-конференції виступив начальник Білоцерківської  філії ПАТ «Київоблгаз» Ігор Савєльєв, який проінформував присутніх про тарифи для споживачів природного газу, які проживають в багатоквартирних будинках та умови встановлення вузлів обліку газу в них.

Зокрема, начальник філії відмітив, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 620 від 16 травня 2002 року «Про затвердження Тимчасового положення про порядок проведення розрахунків за надання населенню послуг з газопостачання в умовах використання загальнобудинкового вузла обліку» та відповідно до змін, внесених згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 46 від 27.01.2016 року визначається порядок розрахунків за надання населенню послуг з газопостачання в умовах використання загальнобудинкового вузла обліку.

Згідно із даним Порядком весь обсяг природного газу, який надходить на багатоквартирний будинок розподіляються по споживачам послуг, за мінусом тих квартир будинку, які  мають персональні лічильники обліку газу.  Споживачі послуг, які забезпечені вузлами обліку природного газу сплачують за газ, відповідно до показників встановлених  лічильників.

Під час прес-конференції Ігор Савєльєв відмітив, що Білоцерківська  філія ПАТ «Київоблгаз» не здійснює встановлення індивідуальних лічильників в квартирах споживачів. Така робота проводиться філією лише по встановленню загального лічильнику на багатоквартирний будинок.

Також, начальник Білоцерківської  філії ПАТ «Київоблгаз» зауважив, що існує проблематика в місті щодо продовження термінів отримання споживачами квитанцій за використання природного газу.

«Так як всі платіжки за використання природного газу друкуються територіально в м. Києві і доставляються до нашого міста із значною затримкою це слугує створенням незручностей для споживачів. Я особисто звертався до міського голови Геннадія Дикого, яким було підписано лист до ПАТ «Київоблгаз» щодо пришвидшення процесу друку квитанцій. Але, нажаль, керівництво ПАТ «Київоблгаз» на сьогоднішній день не прийняло відповідне рішення», - сказав Ігор Савєльєв.

Під час прес-конференції начальник Білоцерківської  філії ПАТ «Київоблгаз» проінформував присутніх про умови нарахування оплати за використання природного газу за підігрів води.

«За умов відсутності гарячої води в багатоквартирному будинку збільшується тариф нарахування за використання газу з 6,1 куб.м до 7,8 куб. м. на одну особу. У разі відмови жителів багатоквартирного будинку від встановлення загальнобудинкового вузла обліку природного газу, тариф на нього збільшується до 9,8 куб. м. на одну зареєстровану особу в квартирі», - розповів начальник філії.

Також, Ігор Савєльєв зауважив, що в м. Біла Церква проходить процес встановлення загальнобудинкових вузлів обліку газу. Так, вже забезпечено лічильниками 179 багатоквартирних будинків міста,  встановлено 142 ящика для цих вузлів обліку на 52-х з яких встановлено технічне обладнання.

«В вересні місяці ц.р. було введено в експлуатацію два вузли обліку природного газу, а в листопаді – вісім», - відмітив начальник філії.



Опубліковано: 21 грудня 2016 року
Поділитися