Прибережна смуга р.Рось стала чистішою

12 квітня в Білій Церкві пройшли природоохоронні заходи до Дня довкілля.

Зокрема, відбулася міська екологічна акція-конкурс по впорядкуванню берегу р. Рось «Чистий берег».  Під час заходу було ліквідовано стихійні сміттєзвалища, проведена  очистка і благоустрій джерел в районі вулиці Шевченко, біля церкви Покрови Божої Матері по пр-ту Князя Володимира, в районі переливної греблі, в межах вул.Дружби, вул. Водопійна-Партизанська, вул.. Запорізька – провул. Гірний та від дерев’яного моста по вул.. Новосельська до острова «Дитинство».

 Також було проведено акцію «Посади дерево» по озелененню водоохоронної зони річки Рось в районі церкви Покрови Божої Матері по пр-ту Князя Володимира.

 До заходів було залучено різні категорії білоцерківців. Зокрема, міською студентською радою було організовано роботу студентів з таких вищих навчальних закладів міста: Білоцерківського національного аграрного університету, інституту економіки та управління ВНЗ «Відкритий міжнародний університет Україна», Технолого-економічного коледжу Білоцерківського національного аграрного університету, медичного коледжу, коледжу сервісу та дизайну,  гуманітарно-педагогічного коледжу, технічного коледжу товариства сприяння обороні України, механіко-енергетичного технікуму, коледжу фінансів, обліку та аудиту.

Під час заходу для студентів була проведена вікторина на краще знання історії рідного міста.

 Також активну участь в акції взяли: басейнове управління водних ресурсів річки Рось, комунальне підприємство Білоцерківської міської ради ЖЕК № 6,  приватне акціонерне товариство «КАТП-1028», дошкільний навчальний заклад № 29 «Барвінок», колективи човнових станцій, Білоцерківська міська організація Українського товариства охорони природи та небайдужі активісти міста.

Всього у акціях взяло участь близько  500 чоловік.

Цього дня було прибрано 32 га водоохоронної зони та висаджено 100 саджанців дерев і кущів.



Опубліковано: 13 квітня 2016 року
Поділитися