Гендерна рівність і протидія насильству серед молоді Білоцерківщини

Проблеми гендерної рівності та протидії насильству було обговорено 11 квітня ц.р., під час засідання «круглого столу» представників органів місцевого самоврядування, поліції, соціальних служб, центру зайнятості, міграційної служби, відділу освіти і науки, соціальними педагогами та психологами. Ініціювали зустріч активісти Білоцерківської міської громадської організації «Правова єдність». Волонтери організації впродовж двох років, за підтримки МБФ «Український жіночий фонд», провели в Білій Церкві понад 130 право освітніх лекцій та тренінгів для школярів, учнів ВНЗ, читачів бібліотек. Організовували для молоді пізнавальні квести, громадські флеш-моби та публічні інсталяції «Ми проти насильства!», «Насильство – це сльози», «Не примовчуй насильство – винеси сміття з дому!». Цікавими були конкурси дитячих малюнків та фотографії на теми гендерної рівності. Мешканців міста не залишило байдужими телевізійне ток-шоу «Гендерна рівність: вчора, сьогодні, завтра».

На розсуд учасників «круглого столу» були  винесені складні та цікаві питання: чи є проблеми гендерної рівності у сферах освіти, охорони материнства, доступу до рівної оплати праці? Що можна і потрібно робити для подолання гендерних стереотипів та гендерної нерівності?

Разом дійшли до висновку, що важливо вже зараз працювати на випередження і протидіяти гендерній нерівності, яка може стати причиною вчинення насильства в сім’ях та шкільному середовищі. Велика відповідальність покладається на самих батьків – вони повинні виховувати у дітей ненасильницьку поведінку і своїм прикладом демонструвати рівне та шанобливе відношення один до одного. Активізація ж громади та зусиль органів влади у боротьбі із подоланням гендерного насильства має стати перспективним напрямом у формуванні місцевої політики. 

Керівник Центру правової інформації та консультацій
БМГО «Правова єдність»

Ольга Настіна



Опубліковано: 13 квітня 2016 року
Поділитися