Прес-конференція міського голови Білої Церкви Г.Дикого

28 грудня відбулася прес-конференція міського голови Білої Церкви Г.Дикого для представників міських засобів масової інформації.
В ході прес-конференції міський голова поінформував про засідання сесії міської ради та виконавчого комітету міської ради, які відбулися минулого тижня. Акцентував увагу, що на цих засідання було прийнято ряд важливих рішень, які забезпечуватимуть життєдіяльність міста.
Міський голова зупинився на питанні формування міського бюджету, затвердження якого буде  винесено на засідання сесії міської ради, яке відбудеться 29.12.2015р. Відзначив, що бюджет розвитку буде затверджено однією сумою, а, в подальшому, після обговорення з громадою, буде проведено розподіл коштів на визначені напрямки щодо благоустрою мікрорайонів, проведення ремонтних робіт житлового фонду та ін.
Під час прес-конференції міський голова Г.Дикий також зупинився на питанні створення в місті Колл-центру, під час функціонування якого білоцерківці матимуть змогу звертатись багатоканальним телефоном з приводу питань надання житлово-комунальних послуг, водо-, тепло-, газо-, енергопостачання та візуально  контролювати обсяги звернень, швидкість реагування та алгоритм проходження заявок. Даний колл-центр заплановано розмістити на базі управління житлово-комунального господарства міської ради за адресою – м.Біла Церква, вул. Маршала Чуйкова, 2. На даний час приміщення облаштовується, проводяться заходи щодо програмного забезпечення. Робота колл-центру розпочнеться в тестовому режимі в січні 2016 року.
На прес-конференції міський голова зазначив, що з метою забезпечення прозорості у сфері державних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвитку добросовісної конкуренції, міською владою було започатковано практику проведення  тендерів шляхом відкритості, із залученням громадськості та представників ЗМІ.  Так, у грудні ц.р. управлінням освіти і науки міської ради було проведено тендер щодо організації харчування дітей в дошкільних навчальних закладах міста. Під час проведення даної процедури,  всі бажаючі мали змогу бути присутніми. Крім того, вівся відеозапис даного заходу, який є у вільному доступі.  В подальшому, така практика буде застосовуватися під час проведення усіх тендерів.
Також на  офіційному веб-сайті  Білоцерківської міської ради створений та діє  електронний майданчик закупівель товарів, робіт і послуг, які здійснюватимуться установами, організаціями м.Біла Церква, що не підпадають під дію Закону України "Про здійснення державних закупівель". На даному електронному майданчику всі комунальні установи, організації та підприємства будуть розміщувати пропозиції щодо своїх закупівель та укладань договорів. Міський голова Г.Дикий повідомив про перевірку, яка буде здійснена в управлінні соціального захисту населення міської ради щодо закупівлі новорічних подарункових наборів.
В ході прес-конференції міський голова дав відповіді на питання журналістів, які стосувалися проведення аудиту фінансової діяльності комунальних підприємств та організацій, управлінь і відділів міської ради,  установки теплових лічильників на багатоквартирні житлові будинки, забезпечення життєдіяльності міста в умовах адміністративно-територіальної реформи,  яка відбувається в Україні та ін.



Опубліковано: 28 грудня 2015 року
Поділитися