Представники місії ОБСЄ спостерігатимуть за проведенням виборів у Білій Церкві

27 лютого міський голова Геннадій Дикий провів зустріч із представниками ОБСЄ, які прибули до Білої Церкви із місією спостереження за виборами Президента України 2019 р.

Довгострокові спостерігачі - Яна Новотна та Харольд Отто повідомили, що вони прибули на запрошення української влади. Їхнім завданням є оцінка президентських виборів щодо зобов’язань перед ОБСЄ та інших міжнародних зобов’язань і стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства.  Спостерігачі будуть стежити за проведенням передвиборчої агітації у Білій Церкві, Білоцерківському районі, Узині та Фастові, за роботою ОВК та місцевої влади, дотриманням законодавства, пов’язаного з виборами та його імплементацією, медіа-середовищем та вирішенням можливих суперечок, пов’язаних з виборами та ін. 

У день виборів працюватимуть ще й  короткострокові спостерігачі. Вони стежитимуть за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком бюлетенів та зведенням результатів голосування.

Геннадій Дикий запевнив, що міська влада максимально сприятиме роботі спостерігачів від ОБСЄ та проводитиме необхідні заходи для належної організації та проведення  чесних виборів Президента України.

Пані Яна Новотна та пан Харольд Отто разом із міським головою обговорили питання налагодження роботи ОВК, ДВК; проведення в місті передвиборчої агітації кандидатами; організації розміщення зовнішньої передвиборчої агітації та політичної реклами у ЗМІ та ін.

«Ми готові до співпраці, готові реагувати на критичні зауваження, аби вибори відбулися чесними та прозорими, забезпечуватимемо всі передбачені законодавством вимоги щодо виборчого процесу», - зауважив міський голова.

Міський голова також подякував Яні Новотній та  Харольду Отто як представникам Євросоюзу та США - країн, що надають суттєву політичну та фінансову підтримку нашій державі. Відмітив, що переважна кількість населення України дійсно прагне стати цивілізованою європейською країною, готова всебічно розвиватися,  жити не несучи загрози іншим країнам та вимагати, аби й нам  ніхто не ніс загрозу й не порушував територіальну цілісність України. 


Опубліковано: 27 лютого 2019 року
Поділитися