Нагороджено лауреатів 26-ї літературно-мистецької премії імені Миколи Вінграновського

27 лютого у Білій Церкві відбулося вручення міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.С.Вінграновського за 2018 рік. Відповідне рішення було затверджене виконавчим комітетом 29 січня ц.р. Премія імені М.С. Вінграновського призначається щорічно з метою всебічного сприяння розвитку обдарованої молоді, формування творчої особистості, створення в місті умов для її самореалізації. З часу заснування премії – 1993 року її лауреатами стали 55 молодих людей  та творчих колективів.

Тож згідно з поданням управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради, протоколом конкурсної комісії по присудженню міської молодіжної літературно-мистецької премії ім. М.С. Вінграновського та нормативно-правовими актами було вирішено присудити міську молодіжну літературно-мистецьку премію ім. М.С. Вінграновського за 2018 рік у розмірі 3750 грн таким лауреатам:

- Ілоні Котовщик, молодій письменниці, студентці Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу – за роман «Веселкові душі» та поетичну творчість 2018 року;

- Вокальному ансамблю Білоцерківського національного аграрного університету (керівник Булей Наталія) – за творчі здобутки у 2018 році та активну участь у культурно-мистецькому житті міста.

За дорученням міського голови Геннадія Дикого з вітальним словом до лауреатів та присутніх на заході звернувся його радник Микола Антонюк. Він наголосив, що 26-та премія імені М.С. Вінграновського вручається тому, що Біла Церква була, є і буде дуже багатою на таланти, її «двигуном» та «серцем» залишається управління молоді та спорту міської ради, а душею – голова комісії з присудження премії ім. М.С. Вінграновського Анатолій Кульчицький. Також висловив вдячність всім, хто щороку долучається до роботи з присудження премії, та насамперед талановитій молоді, яку міська влада підтримуватиме і надалі.

Під час заходу мали змогу ознайомитися з творчим шляхом та здобутками лауреатів, а також переглянути їхні творчі виступи. Ілона Котовщик виступила з театральною постановкою за мотивами авторського роману «Веселкові душі», а Вокальний ансамблю Білоцерківського національного аграрного університету подарував пісенну композицію.

Слово мали: заслужений працівник культури України, член Національної музичної спілки, почесний професор Білоцерківського національного аграрного університету Анатолій Кульчицький, член національної Спілки письменників України, керівник літературного клубу «Поетичні озерця», голова профспілкового комітету БНАУ Володимир Недашківський.

Під час заходу також було вручено літературно-мистецьку премію імені Миколи Сома. Премію було засновано у 2016 році за ініціативою міського відділення Українського фонду культури за підтримки тодішнього голови фонду культури Бориса Олійника та президента Київської обласної торгово-промислової палати Олександра Рябоконя. Цьогоріч премію присуджено втретє, і її лауреатом став відомий поет, член Національної спілки письменників України, Заслужений вчитель України, незмінний член комісії з присудження літературно-мистецької премії ім. М.С.Вінграновського Петро Розвозчик – за поетичну збірку «Сувій дороги».

З творчими дарунками під час заходу виступив народний вокальний ансамбль «Співограй» Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник» (керівник – Ольга Гаврилюк).

У заході взяли участь: начальник управління з питань молоді та спорту Інна Паливода, лауреати премії минулих років, представники учнівської та студентської молоді, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Нагороджено лауреатів 26-ї літературно-мистецької премії імені Миколи Вінграновського


Опубліковано: 27 лютого 2019 року
Поділитися