Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо погіршення якості води в річці Протока

     22 травня в м. Біла Церква відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. Провів засідання заступник голови комісії, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міської ради Юрій Кузнецов.

 

     В ході заходу присутні обговорили питання щодо різкого погіршення якості води в річці Протока, що призвело до загибелі риби.

 

     Виступаючи перед присутніми, технічний директор ТОВ «Білоцерківвода» Олексій Пахольчук поінформував, що 21 травня в р. Протока було зафіксовано загибель риби в результаті забруднення води річки невідомими речовинами та доповів стосовно технічного процесу проведення хлорування води в мережах водопостачання міста.

 

     В ході заходу членами комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради було обговорено ряд організаційних питань та прийнято рішення  щодо негайного створення оперативної групи стосовно об`єктивного розгляду причин даної ситуації та залучення відділу охорони навколишнього природного середовища департаменту житлово-комунального господарства міської ради, рятувальної служби міста та інших компетентних в даному питанні установ з метою збору, перевезення та забезпечення проведення утилізації мертвої риби в р. Протока.

 

    Слід зауважити, що міська влада тримає ситуацію, яка склалася на р. Протока, під контролем та проводить ряд заходів з метою встановлення причини погіршення якості води в річці та попередження виникнення даної надзвичайної ситуації в майбутньому.

 

    В заході взяли участь депутат Київської обласної ради В`ячеслав Хмельницький, депутат міської ради Вадим Кошель, головний спеціаліст управління Держпродспоживслужби в м. Біла Церква Євгеній Бобокал, представники ряду управлінь та відділів міської ради та підприємств і установ різної форми власності м. Біла Церква, журналісти місцевих ЗМІ.

Позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо погіршення якості води в річці Протока


Опубліковано: 23 травня 2017 року
Поділитися