Позачергове засідання міської комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

19 жовтня в м.Біла Церква відбулось позачергове засідання міської комісії виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яку провів заступник міського голови В.Гнатюк.

В ході засідання було розглянуто питання про вжиття невідкладних заходів щодо відновлення централізованого теплопостачання житлових масивів Леваневського та Томилівський  в умовах пониженої температури повітря.

Зокрема, під час засідання було наголошено, що згідно рішення виконавчого комітету міської ради в м.Біла Церква з 13.10.2015р. розпочато опалювальний період. На даних житлових масивах неможливо забезпечити подачу тепла у зв’язку із незадовільним технологічним станом магістральної мережі теплопостачання «ТЕЦ-місто», оскільки на ній виникло три пориви, два з яких вже ліквідовано, а ділянка з останнім – виявляється. При виявленні даного пориву будуть невідкладно вжиті необхідні заходи. Робота ускладнена ще й через те, що труби магістралі знаходяться на глибині понад 3 м. 

Відповідно із діючими нормативними документами зазначену ситуацію можна класифікувати як надзвичайну ситуацію техногенного характеру державного рівня, оскільки в умовах пониженої температури повітря без теплопостачання залишилося більш як 50 тис. населення. Міською владою вже подана необхідна інформація до відповідних обласних органів.

В ході засідання міською комісією виконавчого комітету Білоцерківської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було розроблено заходи щодо ліквідації аварійної ситуації, яка виникла, всі служби переведено до режиму підвищеної готовності, керівникам ряду установ надані відповідні доручення.

 Крім того, акцентовано увагу білоцерківців, які проживають в даних мікрорайонах, на необхідності дотримуватись правил техніки безпеки при користуванні електро- і газонагрівальними приладами та за можливості звести до мінімуму їх використання, оскільки внутрішньобудинкові  мережі не розраховані на підвищене навантаження.

 



Опубліковано: 19 жовтня 2015 року
Поділитися