Покладання квітів до Дня пам’яті та примирення

08 травня в м. Біла Церква відбувся мітинг та покладання квітів до Дня пам"яті та примирення.

В ході заходу біля кургану "Скорботна мати" перед присутніми виступив міський голова Геннадій Дикий, який висловив слова вдячності ветеранам війни та працівникам тилу за подвиг під час боротьби із фашизмом, зазначив, що сьогоднішнє покоління має пам’ятати про героїзм воїнів, виявлений під час Другої світової  війни.

Міський голова Г.Дикий наголосив, що: "сьогодні ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, одночасно віддаючи шану живим учасникам Великої Вітчизняної війни. Їх подвиг навіки залишиться в нашій пам"яті. Слава всім борцям, які в часи воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна. Вічна і світла їм пам'ять".

Зі святом Дня пам"яті та примирення до Дня Великої Перемоги присутніх привітав ветеран Великої Вітчизняної війни В.Чепурний, який згадав про найдовшу та найкровопролитнішу війну, яка принесла біль і страждання кожній українській сім'ї, забрала мільйони життів наших співвітчизників, спустошила тисячі населених пунктів нашої країни.

Присутні вшанували пам"ять героїв Великої Вітчизняної війни хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до підніжжя Кургану.

Того ж дня, у зв"язку з  Днем пам"яті та примирення були проведені відповідні заходи біля вічного вогню у парку Слави та пам’ятних знаків -  "Танк-Т-34", "Літак-ТУ-16", "Викладачам та студентам БНАУ, які загинули у Другій Світовій війні".

 В заходах взяли участь  депутати  та члени виконкому Білоцерківської міської ради, заступники міського голови, ветерани Великої Вітчизняної війни, військовослужбовці - учасники АТО, громадськість міста, журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 08 травня 2016 року
Поділитися