Початок транспортної реформи

Міським головою Геннадієм Диким було ініційовано проведення транспортної реформи в Білій Церкві.  Він звернувся до місцевих фахівців та консультантів галузі провести аналіз ситуації в сфері та розробити концепцію реформи.

«Тема дуже важлива та комплексна, тому що стосується: розвитку міста, а саме транспортної інфраструктури; поліпшення умов праці робітників галузі;  покращення транспортних послуг для населення;  збільшення доходів бюджету міста, шляхом виведення більшості транспортних послуг з «тіньового обігу»- відмітив міський голова.

   На сьогодні, спеціалістами було підготовлено Концепцію розвитку пасажирського транспорту в Білій Церкві. Це погляд та оцінка фахівців щодо стану галузі в місті та пропозиції по змінам.

Документ було винесено на обговорення. Підприємства-перевізники, активісти  та члени виконавчого комітету мали змогу внести свої пропозиції та зауваження, які вже були враховані у Концепції.

Далі Концепцію буде подано на погодження виконкому та передано для ознайомлення та надання пропозицій депутатами міської ради та громадськістю.

«13 квітня у великому залі виконавчого комітету ми презентуємо Концепцію розвитку пасажирського транспорту міста Білої Церкви на 2016-2020 р.р. Запрошую всіх бажаючих взяти участь до її обговорення»,-наголосив Геннадій Дикий.

Крім того, на цьому тижні буде оголошено, через систему Prozorro, тендер на розробку комплексної транспортної мережі. Такі роботи в Україні проводить лише кілька спеціалізованих інститутів. Міський голова акцентував увагу, що без наукового погляду  транспортна реформа буде не повноцінною. Дослідження міститимуть данні скільки нашому місту потрібно маршрутів і яких саме; яку кількість автобусів, тролейбусів необхідно мати для забезпечення належного функціонування сфери;  кількість зупинок та їх віддаленість одна від одної та ін.

«Це буде дуже корисно. Це європейський шлях: дослідити, вивчити і зробити один раз і якісно»,- зазначив міський голова.

Міською владою також вирішується проблема щодо погашення заборгованності по заробітній платі працівникам тролейбусного управління. 12 квітня відбудеться засідання позачергової сесії міської ради, на якій буде  розглянуто питання фінансування відшкодування пільгового проїзду у міському транспорті.



Опубліковано: 12 квітня 2016 року
Поділитися