Пленарне засідання третьої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання

25 грудня  відбулось перше пленарне засідання третьої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Г.Дикий.

Перед початком засідання міський голова Г.Дикий повідомив присутнім про створення у міській раді депутатських фракцій Білоцерківської міської організації партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та Радикальної партії Олега Ляшка.

За ініціативи депутата міської ради С.Беркута (фракція політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») депутати міської ради більшістю голосів прийняли звернення до Прем’єр-міністра України А.Яценюка щодо недопущення зниження рівня життя населення і встановлення прозорих тарифів на енергоносії та звернення до Верховної Ради України щодо відставки Уряду А.Яценюка.

За ініціативи депутата міської ради А.Короля (фракція територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» в м.Біла Церква Київської області) депутатами міської ради було підтримано запити до керівництва Антимонопольного комітету України та голови Київської обласної державної адміністрації  В.Шандри щодо розгляду питання необґрунтованого підвищення ціни на хлібобулочні вироби.

Депутат міської ради Г.Джегур (фракція Білоцерківської міської організації партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність») виступив щодо питання формування бюджету міста на 2016р. та надав ряд своїх пропозицій.
Депутат міської ради Ю.Оселедько (фракція політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода») підняв питання харчування дітей у міських навчально-виховних закладах.

В ході сесійного засідання депутати міської ради затвердили Програму соціально-економічного та культурного розвитку м.Біла Церква на 2016 р. та ряд програм, серед яких: комплексна програма Білоцерківської  міської ради по організації та фінансовому забезпеченню мобілізації, призову та приписки громадян у м.Біла Церква на 2016 р., програма щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру м.Біла Церква  на наступний рік, внесли зміни до комплексної програми охорони довкілля в м.Біла Церква на період 2012-2016 рр., затвердженої рішенням міської ради від 24.11. 2011 р.  № 389-14-VI зі змінами та доповненнями.

Депутати міської ради також затвердили  міську цільову програму сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, підтримки сім'ї на 2016-2020 рр., міську програму оздоровлення та відпочинку дітей міста в 2016 р., програму оснащення засобами обліку та регулювання теплової енергії (опалення та ГВП) житлового фонду м.Біла Церква
На пленарному засіданні було прийнято рішення про створення матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затверджено план діяльності  Білоцерківської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік.

Крім того, депутати міської ради  прийняли рішення присудити премію Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування волонтеру Білоцерківської волонтерської групи  В.Черненко – за значний внесок у вирішення соціально-значимих для міської громади питань, виховання гуманних принципів добра та милосердя серед молоді, патріотизм, волонтерську діяльність з допомоги українським військовим та добровольцям, які перебувають у зоні проведення антитерористичної операції.

В ході засідання депутати підтримали рішення про перейменування територіального медичного об'єднання в комунальний заклад Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №3»,  психонаркологічного територіального медичного об'єднання в комунальний заклад Білоцерківської міської ради «Білоцерківська міська лікарня №4», Білоцерківської міської дитячої поліклініки в комунальний заклад Білоцерківської міської ради  «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2»  та затвердили їхні статути.

Під час засідання також було скасовано підпункт рішення міської ради щодо припинення терміну дії договору оренди землі Публічному акціонерному товариству «Білоцерківський елеватор» та передано дану земельну ділянку в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю «Олам Білоцерківський елеватор».

Депутати також внесли зміни у рішення міської ради  від 09.07.2015р. за №1525-77-VІ «Про надання додаткових соціальних гарантій учасникам бойових дій антитерористичної операції та членам їх сімей». Створили тимчасову контрольну комісію Білоцерківської міської ради з питань перевірки комунальних підприємств, бюджетних установ та організацій територіальної громади м.Біла Церква та інших суб’єктів господарювання, в статутних капіталах яких є частка майна територіальної громади м.Біла Церква, та перевірки, відповідно до чинного законодавства України, інших підприємств та організацій, що надають комунальні послуги населенню.

В обговоренні питань взяли участь  депутати Київської обласної ради - В.Хмельницький, М.Запаскін (фракція «Свобода»), Н.Бігарі (фракція «Об’єднання «Самопоміч»), депутати міської ради – А.Гончар, А.Лєонов, С.Наконечний (фракція політичної партії «Об’єднання Самопоміч»), В.Кошель, О.Хозєєв (фракція політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода»), Г.Джегур (фракція Білоцерківської міської організації партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»),  С.Беркут, Ю.Петрик  (фракція політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), І.Гейло (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), С.Мартинюк (фракці політичної партії «Українське об’єднання патріотів -Укроп»),  А.Король (фракція територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» в м.Біла Церква Київської області).

В роботі сесії взяли участь ряд депутатів Київської обласної ради, заступники міського голови, члени виконавчого комітету міської ради, начальники ряду структурних підрозділів міської ради,  представники деяких міських громадських організацій та ЗМІ.



Опубліковано: 25 грудня 2015 року
Поділитися