«Паросток Єднання» висаджений у Білій Церкві

    В нашій державі зараз відбувається Всеукраїнська акція «Паростки Єднання», яка стартувала 11 березня цього року, коли віряни та представники Протопресвітерства прибули на третю прощу до Тараса на Чернечу гору в Каневі. Там відбулася урочиста хода до Тарасової Гори, церемонія покладання квітів до могили Тараса Шевченка, панахида за упокій його душі та всіх полеглих за волю України.

 

    Цього ж дня, в рамках відзначення 203-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та 156-ї річниці від дня його смерті й був оголошений початок Всеукраїнської акції «Паросток Єднання».

 

    В задумі організаторів ця акція стала початком  висадження алеї дубів із Тарасової гори у скверах та парках України і світу, які пов’язані з ім’ям видатного українця Тараса Шевченка.

 

    21 квітня акція була проведена й у місті Біла Церква біля погруддя Тараса Шевченка.

 

    В ході заходу міський голова Геннадій Дикий зазначив: «Дуже приємно, що на такій важливій акції присутня велика кількість молодих людей. Вам жити в цьому місті й за вами майбутнє. Ставтесь до нього шанобливо. Цей паросток – це символ нашого єднання навколо великого генія. Тому що слова, які він писав 100 років тому звучать наче написані вчора і є зараз дуже актуальними».

 

    Міський голова разом із переможницею ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося брати мої» Мариною Лазаренко та переможцем шкільних та міських олімпіад з математики Іллею Васильченко висадили паросток дуба, який вирощений з жолудів вікових дубів з Тарасової гори, що знаходиться у місті Канів.

 

    Також виступили також настоятель парафії Різдва Христового української греко-католицької церкви в м. Біла Церква отець Ігор та представник бюро з питань екологій Української греко-католицької церкви отець Роман.

 

    Під час заходу декламували вірші переможці міського конкурсу читців творів Тараса Шевченка Володимир Дзядевич та Анастасія Шевченко і член Національної спілки письменників України Костянтин Мордатенко.

 

    На акції були присутні заступник міського голови Ольга Настіна, радник міського голови Микола Антонюк, начальник управління освіти та науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик та учні Білоцерківської ЗОШ №3 ім. Т. Г. Шевченка

«Паросток Єднання» висаджений у Білій Церкві


Опубліковано: 21 квітня 2017 року
Поділитися