Оздоровлення та відпочинок діток міста

В м.Біла Церква продовжуються направлення дітей міста на оздоровлення та відпочинок  відповідно обласної комплексної Програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «На зустріч дітям».

 03 та 05 серпня 2016 року  дві  групи юних білоцерківців, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки,  в кількості 32 осіб,  виїхали на відпочинок  до соціально – культурологічного наметового табору на базі ЛНТ «Лісове містечко «Скаутвіль» (Переяслав – Хмельницький р-н., ур. Козинські горби) та оборонно-спортивного наметового табору «Гарт» (с. Чайки, Богуславського району, Київської області).

Природні умови, матеріально-технічна база цих таборів  дають можливість дітям  займатися туризмом, підкорювати скеледром, проходити складні траси мотузкового парку,  брати участь в смачних  пікніках та, насамперед, залишити   яскраві враження  про відпочинок  в колі друзів.

Окрім того, діти з багатодітних, малозабезпечених, внутрішньо – переміщених сімей (20 осіб) 10 серпня 2016 року відправились на оздоровлення та відпочинок (на 21 день) до ДП «Санаторій Україна» ПАТ «Укрпрофоздоровниця» (смт. Ворзель, Київської області).

М'який клімат, чисте повітря, насичене киснем та ароматом хвої забезпечать прекрасні умови для відпочинку та оздоровлення дітей.

Для довідки: при загальній кількості дітей шкільного віку Білої Церкви, які мають право на отримання послуг  з оздоровлення та відпочинку (20858 осіб),  оздоровлено за рахунок різних фінансових джерел (кошти профспілок, благодійних фондів та організацій, відомчих оздоровчих закладів, коштів обласного та державного бюджетів) - 3915 дітей, що  складає  18,8 %  від  їх загальної кількості. З них: 197 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (70 %), 123 дітей-інвалідів (30 %), 552 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей (40%), 52 дітей з сімей внутрішньо-переміщений осіб (23 %) та 282 дітей із сімей учасників АТО (60%).



Опубліковано: 11 серпня 2016 року
Поділитися