Огляд конкурсних проектів пам’ятника Т.Г.Шевченку з реконструкцією прилеглої території

25 березня в м.Біла Церква було проведено огляд конкурсних проектів пам’ятника Т.Г.Шевченку з реконструкцією прилеглої території.

Даний конкурс проводився з 17 грудня 2013 року по 20 березня 2014 року з метою виявлення кращого проектного рішення встановлення нового пам’ятника Т.Г. Шевченку.

Міський голова В.Савчук зазначив, що в Білій Церкві проводиться ряд заходів з нагоди 200- річчя від дня народження Т.Г.Шевченка, спрямованих на вшанування поета. Наголосив, що оновлення пам’ятника Великому Кобзарю є важливою подією не лише для Білої Церкви, а й для Київщини, адже Т.Г.Шевченко об'єднує всіх, хто шанує його творчість.

Міський голова відмітив, що на даний конкурс представлено 16 проектів пам’ятників, які створили фахівці з міст Біла Церква, Львів, Вінниця, Київ, Рівне та подякував митцям, які долучилися до цієї важливої справи.

Під час заходу також виступив письменник, лауреат ряду літературних премій, член Золотого фонду м.Біла Церква А.Гудима.

В заході взяли участь заступники міського голови, начальники ряду відділів та управлінь міської ради, представники творчої інтелігенції міста, громадськості, журналісти міських ЗМІ.



Опубліковано: 26 березня 2014 року
Поділитися