Один із найважливіших днів у році

05 вересня у Білій Церкві відбувся захід з нагоди Дня підприємця, який в Україні щорічно відзначається у першу неділю вересня. У форматі бізнес-сніданку, тобто у діловій, і в той же час неформальній атмосфері, підприємці міста не тільки приймали вітання та нагороди, але й мали змогу поспілкуватися та отримати чимало цікавої інформації. Даний захід був організований спільними зусиллями відповідних структурних підрозділів Білоцерківської міської ради, Агенції стратегічного розвитку м.Біла Церква, Фонду Василя Хмельницького K.Fund.

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого до присутніх звернувся заступник міського голови Володимир Хмурич, який побажав підприємцям міцного здоров’я, наснаги, нових ідей, а також зростання прибутків.

 

«Білу Церкву по праву можна назвати підприємницьким містом, адже в ньому проживає 17 тис. підприємців, працює близько 200 великих та середніх підприємств. Саме підприємці є основними платниками податків, створюють нові робочі місця. Тому цей день, без перебільшення, є одним із найважливіших у році, і міською вадою створюються сприятливі умови для розвитку підприємництва в місті. Зокрема, продовжує працювати Школа малого та середнього підприємництва; в цьому році запрацювали меблевий і туристичний бізнес-кластери; прийнято положення про місцеві податки і збори, яким передбачені конкурентоздатні податкові ставки; у місті працює індустріальний парк тощо», - наголосив Володимир Хмурич.

 

Захід з нагоди Дня підприємця розпочала директор з організаційного розвитку фонду K.Fund Олена Добророднєва:

 

«Під час першого бізнес-сніданку, який відбувся в січні цього року, ми взяли на себе неофіційне зобов’язання супроводжувати процес налагодження діалогу підприємцям між собою та між владою і піклуватися, аби в місті були створені умови для подальшого розвитку. Сьогодні учасниками цього заходу стали понад 100 підприємців, що свідчить про те, що такий діалог відбувається».

 

Директор Агенції стратегічного розвитку Ірина Бистрова відмітила значущість підприємницької галузі міста, а також наголосила, що в Білій Церкві вже сформувався новий прогресивний образ підприємця - новий, інноваційний підприємець, часто підприємець-жінка, яка формує навколо себе громаду, стимулює розвиток міста і сама прагне до розвитку.

 

Ірина Бистрова зупинилася на проекті «Школа малого та середнього підприємництва», відмітивши, що протягом 1,5 років відбулося 5 шкіл, випускниками яких стали 142 молодих підприємців, більшість з яких вже реалізували свої проекти. На сьогодні за ініціативи GoLocal здійснюється набір до 6-ї школи. Випускники шкіл не зупиняються на досягнутому, прикладом чого є створення ГО «Асоціація МСП Білої Церкви та регіону».

 

Під час заходу низка спікерів виступила з доповідями та презентаціями на різні актуальні теми.

 

Голова правління ГО «Асоціація МСП Білої Церкви та регіону» Олена Мартиненко-Габенець розповіла про ініціативи випускників школи МСП, наголосила, що дана школа є чудовим майданчиком для спілкування, набуття нових знань, цікавих поїздок та налагодження нових ділових контактів.

 

Керівник проектів Агенції стратегічного розвитку Олександр Крамар зосередив увагу на кластерних ініціативах Білої Церкви, що дають можливість підприємству побудувати успішний бізнес, беручи за основу розвитку не конкуренцію з підприємствами цієї ж галузі, а довіру та взаємопідтримку.

 

Про розвиток туристичного кластеру розповів Влад Скляр – заступник голови правління ГО «Біла Церква туристична», директор ТОВ «Білоцерків Проект Буд». Він наголосив, що одним із результатів роботи даного кластеру є проведення фестивалю «Олександрійська феєрія», який відбувся у Білій Церкві протягом 24-27 серпня ц.р. та зібрав понад 25 тис. відвідувачів. Окрім безпосередньої участі у заході, гості мали змогу оглянути місто під час екскурсій, відвідати заклади громадського харчування, обрати готель для відпочинку тощо.

 

На ефективних практиках ощадливого виробництва акцентував увагу присутніх президент Lean Institute Ukraine Сергій Комберянов. Спікер навів приклади позитивного досвіду використання таких практик на конкретних підприємствах та наголосив, що практики ощадливого виробництва можна впроваджувати на будь-якому підприємстві, незалежно від його специфіки та виду діяльності.

 

Під час заходу також виступив голова правління ГО «Меблевий кластер Білої Церкви» Олександр Саратовцев, який розповів про досвід перших кроків впровадження ощадливого виробництва на прикладі виробництва меблів.

 

Заступник директора Білоцерківського професійно-технічного ліцею Ірина Сінкевич, розповідаючи про нову систему професійно-технічної освіти в місті, наголосила, що саме якісна освіта є рушієм для розвитку і зростання, допомагає виявити інноваційний потенціал, який притаманний кожному регіону, сприяє налагодженню конструктивного, фахового діалогу між бізнесом, громадою, державою та професійно-технічними навчальними закладами.

 

Менеджер проектів Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви Юрій Манжос виступив із презентацією на тему соціального підприємництва, метою якого, окрім досягнення класичних цілей, є вирішення соціальних проблем тих категорій населення, які цього потребують. Спікер наголосив, що в Україні дана практика існує протягом 2 років, її впроваджують близько 700 компаній.

 

Про індустріальний парк розповів виконавчий директор ІП «Біла Церква» Андрій Бринзило, зупинившись на тих перевагах та цінностях, які він може надати для українського бізнесу. Спікер наголосив, що індустріальний парк орієнтований на виробничі підприємства, крім хімічної та металургійної галузей, створює можливості для вирішення питань переважно для середнього бізнесу.

 

У форматі вільного мікрофону, де міг висловиться кожен з присутніх, підприємці поділилися власним досвідом ведення підприємницької діяльності та привітати одне одного зі святом.

 

По завершенню презентацій відбулося нагородження підприємців міста. Спеціальними статуетками були відзначені кращі підприємці Білої Церкви у 13 номінаціях, 22 представники приватних та комунальних підприємств  отримали подяки міського голови.

 

Також відбувся розіграш призів, учасники якого мали змогу виграти квитки на Київський Міжнародний Економічний Форум та цінні книжки.

 

Після закінчення офіційної частини відбулося вільне спілкування за бізнес-сніданком, у рамках якого працювали модераційні панелі за такими напрямами, як бізнес-клімат для МСП, соціальна активність підприємців та розвиток кадрового потенціалу.

 

Під час заходу слово мала заступник міського голови Ольга Настіна, яка акцентувала увагу присутніх на основних заходах до Дня міста, що відбудеться 16 вересня ц.р.

 

У заході взяли участь: депутати міської ради Олена Шевченко, Анатолій Гончар, Володимир Бабенко, Олександр Бабенко, заступник міського голови Інна Новогребельська, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Один із найважливіших днів у році


Опубліковано: 05 вересня 2017 року
Поділитися