Обговорили ставки податків та зборів на 2020 рік

Податковий Кодекс України регулює відносини, що виникають у процесі встановлення та скасування місцевих податків і зборів, визначає їх вичерпний перелік, порядок  адміністрування та платників місцевих податків і зборів. Відповідно доданого документу міські ради своїм рішенням встановлюють ставки місцевих податків і зборів та офіційно оприлюднюють прийняте рішення згідно вимог чинного законодавства.  У разі не встановлення місцевих податків і зборів, передбачених статтею 10 Податкового Кодексу України, рішенням міської ради, такі податки і збори сплачуються платниками на території міста у порядку, встановленому Податковим Кодексом України. Тому, структурними підрозділами розробляється проект відповідного рішення, який виноситься на обговорення та подальше затвердження міською радою.

21 травня,  відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»  заступник міського голови Інна Новогребельська провела засідання «круглого столу» щодо обговорення проекту регуляторного акту- рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів в м.Біла Церква на 2020 рік».

Як зазначила заступник міського голови Інна Новогребельська,  відповідно до Податкового Кодексу міській раді необхідно прийняти відповідне рішення  до 01 липня ц.р. на території Білої Церкви та оприлюднити їх, аби відповідні органи мали можливість застосовувати ставки податків з 01.01.2020року.

Отож, у ході засідання було розглянуто відповідний проект рішення міської ради – який оприлюднено на офіційному веб- сайті Білоцерківської міської ради за посиланням: https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/normatyvni_akty/518_2-11_pro_vstanovlennia_mistsevykh_podatkiv_i_zboriv_v_m_bila_tserkva_na_2020_rik/52893.pdf

Присутні обговорили ставки:

- земельного податку;

- податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

- єдиного податку;

-транспортного податку та туристичного збору.

Варто зауважити, що до оприлюдненого проекту рішення пропозицій не надходило, проте, безпосередньо на «круглому столі», присутні висловилися щодо змін певних позицій по ставках єдиного податку, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки та земельного податку.

Зокрема, обговорюючи ставки єдиного податку, Інна Новогребельська подякувала тим суб’єктам господарювання, які є свідомими й сплачують податки до міського бюджету за всіх своїх працівників, офіційно оформивши їх на підприємствах та наголосила, що міською владою спільно з уповноваженими органами проводяться перевірки несумлінних платників податків та вживаються відповідні заходи.

Заступник міського голови відмітила, що платники єдиного податку в поточному році сплачують: 1група – 9% від прожиткового мінімуму; 2 група – 17% від мінімальної заробітної плати. Проектом рішення передбачені такі ж ставки. Присутніми було внесено пропозицію встановити 8% - для 1 групи платників податків та 16% -для другої групи.  

При розгляді податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку у присутніх виникло ряд пропозицій щодо зменшення відсотків по низці класифікаторів. Детально обговорення та пропозиції можна подивитися на Ютуб-каналі Білоцерківської міської ради за посиланням:  https://www.youtube.com/watch?v=DM13xlmoKII.

Транспортний податок та туристичний збір було запропоновано залишити на рівні минулого року.

Всі пропозиції, які надійшли від учасників «круглого столу» було внесено до протоколу.

Детально ознайомитися з проектом рішення можна офіційному веб- сайті Білоцерківської міської ради за посиланням: https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/normatyvni_akty/518_2-11_pro_vstanovlennia_mistsevykh_podatkiv_i_zboriv_v_m_bila_tserkva_na_2020_rik/52893.pdf.

У засіданні «круглого столу» взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, депутати міської ради, представники структурних підрозділів міської ради, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Обговорили ставки податків та зборів на 2020 рік


Опубліковано: 22 травня 2019 року
Поділитися