Нові можливості лапароскопічної хірургії у міській лікарні №2

Білоцерківська міська лікарня №2 отримала одну з п’яти сучасних лапароскопічних стійок, які було передано американською некомерційною організацією Stronger than Ever (США) та її керівником Ric Elias.

Під час презентації встановленого обладнання, представник благодійного фонду Наталія Яресько зазначила важливість співпраці між нашою країною та благодійниками з усього світу у цей непростий час.

 «Я дуже радію від того, що надане обладнання вже встановлене, використовується та допомагає рятувати життя людей. Це ще потужне нагадування про те, чого ми можемо досягти, об’єднавшись, щоб допомогти громадам відбудовуватись та відновлюватися», - зазначила Наталія Яресько

Надана стійка - це надсучасний комплект обладнання для ендоскопічних операцій з використанням системи візуалізації. Обладнання застосовується для малоінвазивних діагностичних хірургічних процедур, завдяки яким фахівці можуть оглянути черевну порожнину та репродуктивні органи всередині тіла. По суті надані лапароскопічні стійки – надсучасна система ендоскопічної візуалізації, яка має високу роздільну здатність для отримання детального зображення структур досліджуваних тканин. Крім того, яскравіше та детальніше зображення допомагає зменшити навантаження на очі хірургів під час тривалого хірургічного втручання.

«Вперше лапароскопічне обладнання надійшло до нашої лікарні 23 роки тому, проте переваги лапросокпічної стійки, яку передали благодійники, очевидні», –зазначає завідуючий відділенням відеоендоскопічної та малоінвазивної хірургії Анатолій Базяк, адже нове обладнання точніше та надає більше можливостей для виконання складних операцій. – «За допомогою неї, операції можна проводити через невеликі проколи практично безболісно для пацієнта. А це – гарантія малотравматичності, мінімальних термінів загоєння, швидкого відновлення працездатності пацієнтів».  

Вдячність благодійникам від клієнтів міської лікарні висловив білоцерківський міський голова Геннадій Дикий:

«Дякуємо демократичному світу за допомогу та підтримку України у цей складний час. І дуже важливо, що ця підтримка є не тільки на рівні держав, а й небайдужих людей. Об’єднавшись ідеєю  допомоги українському народові, благодійники організували передачу цього дороговартісного обладнання, яке рятуватиме життя та здоров’я наших громадян», - наголосив Геннадій Дикий

Отримання цього хірургічного обладнання лікарнею стало можливим завдяки численним донорам та волонтерам, в першу чергу благодійній організації Stronger than Ever (США) та її керівнику Ric Elias, які профінансували закупівлю обладнання, а також таким організаціям, як HelpUkraine.Center, Нова Пошта Гуманітарна, ДП«Медичні Закупівлі», волонтеру, керівнику центру медичних технологій при консалтинговій компанії «CIVITTA Україна» Ярославу Кудлацькому. Окрема подяка Міністру охорони здоров’я України Віктору Ляшко, його заступниці Марії Карчевич.

 

Це  значний внесок у зміцнення сфери охорони здоров’я України і, як результат, у здоров’я і порятунок життя українців.

Нові можливості лапароскопічної хірургії у міській лікарні №2


Опубліковано: 06 вересня 2023 року
Поділитися