«Не дивіться на нас жалісливо. Ми – такі, як і ви, як і всі…»

Щороку 5 травня в Україні відзначається Міжнародний день боротьби за права інвалідів. Цього дня світова спільнота переосмислює усе, що зроблено для людей з особливими потребами, і консолідуються зусилля задля їх гармонійної інтеграції в сучасне суспільство. За офіційними даними, близько 10% населення світу, або 60-65 млн осіб – це люди з інвалідністю. У Білій Церкві проживає близько13 000 людей зі статусом інвалідів.

 

Цього дня з нагоди Міжнародного дня боротьби за права інвалідів у міському парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка відбувся святковий захід, організований Білоцерківським центром соціальної реабілітації змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів «Шанс».

 

До присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий, який наголосив, що у Міжнародний день боротьби за права інвалідів ніхто не має боротися за свої права, а володіти ними завжди.

 

«Раніше ця проблема приховувалася в суспільстві, і тільки зараз ми починаємо звертати увагу на неї. Нині розвивається інклюзивна освіта, створюються спеціалізовані школи. Це довгий шлях, але ми маємо брати приклад з європейських країн, де дійсно все максимально пристосовано для людей з особливими потребами. І багато чого ми ще мусимо зробити – починаючи від транспорту, пандусів і завершуючи освітою, можливістю адаптації, отримання медичних послуг. Щороку ми намагаємося робити всі ті речі, завдяки яким Біла Церква буде дійсно комфортною для всіх людей без винятку», - зазначив міський голова Геннадій Дикий.

 

Секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель у своєму виступі зауважив, що це день сильних людей, адже вони є більш витривалими та мужніми, ніж звичайні люди. Побажав завжди долати життєві перешкоди та незважаючи ні на що бути сильними духом.

 

Директор Білоцерківського центру соціальної реабілітації змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів «Шанс» Юлія Богатиренко побажала дітям та дорослим з інвалідністю рівних прав, жити повноцінним життям, брати участь в усіх важливих проектах, завжди бути взірцем для інших людей. Також вручила статуетки переможцям конкурсу краси та мужності вихованцям центру «Шанс», які перемогли у різних номінаціях.

 

Під час заходу вихованці центру «Шанс» виступили з творчими номерами – піснями, віршами та гуморесками.

 

Також був організований благодійний ярмарок, а в спеціально облаштованих фотозонах всі присутні мали змогу зробити фото на згадку.

 

У заході взяли участь депутати Білоцерківської міської ради, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

«Не дивіться на нас жалісливо. Ми – такі, як і ви, як і всі…»


Опубліковано: 05 травня 2018 року
Поділитися