На колегії КОДА обговорили оздоровлення дітей, декомунізацію та підготовку до нового навчального року

Сьогодні відбулося засідання колегії Київської обласної державної адміністрації під керівництвом голови Київської ОДА Максима Мельничука. У засіданні взяли участь заступники голови Київської облдержадміністрації Андрій Янченко та Ігор Любко, голова Київської обласної ради Ганна Старикова, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віра Рогова, начальник служби у справах дітей та сім’ї облдержадміністрації Сергій Андріяш, директор департаменту з питань цивільного захисту населення та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Ігор Аксенов, в.о. заступника директора департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Дмитро Берулава, начальник управління культури, національностей та релігій Київської ОДА Ігор Подолянець, голови районних державних адміністрацій Київської області, міські голови та інші члени засідання.

На засіданні обговорили такі питання, як: організоване завершення 2015/2016 навчального року та підготовка до нового 2016/2017 навчального року; підготовка та реалізація плану заходів з оздоровлення дітей Київської області у літній період, а також готовність дитячих таборів відпочинку, які розташовані на Київщині до оздоровчого сезону; взаємодія органів управління Київської області у разі загрози та ви6никнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру в літній період; схвалення проекту Програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Київській області на 2016-2018 роки; хід виконання Закону України від 09.04.2015 № 317 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та інші.

У рамках засідання у продовження спільної роботи, направленої на реалізацію завдань Президента України та Кабінету Міністрів України, забезпечення соціального діалогу, конституційний прав і гарантій працівників і власників підприємств, установ та організацій області, між Київською обласною радою профспілок, представницьким органом об’єднань організацій роботодавців області та Київською облдержадміністрацією відбулося підписання Територіальної угоди про співпрацю на період 2016-2020 років. Угоду підписали голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук, голова Київської обласної ради профспілок Валентин Кононенко, від Спільного представницького органу об’єднань організацій роботодавців Київської області Олександр Жукотанський та Василь Піддубний.  

«Виконання угоди забезпечить прийняття узгоджених рішень Сторонами соціального діалогу з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики регулювання трудових, соціальних, економічних відносин на засадах законності, відповідальності та партнерства», - зазначив Максим Мельничук.

На засіданні голова Київської облдержадміністрації урочисто вручив лікарю-хірургу Миронівської центральної районної лікарні Роману Капустею ордер на 3-х кімнатну квартиру у місті Миронівка.

«Хочу зазначити, що придбання цієї квартири є реальним кроком реалізації Програми місцевих стимулів для медичних працівників Миронівського району на 2016-2017 роки», - наголосив Максим Мельничук.

За багаторічну сумлінну працю, особистий вагомий внесок у розвиток Київської області голова Київської ОДА нагородив Почесною грамотою облдержадміністрації депутата Ржищівської міської ради Христину Чорненьку.

Першою на засіданні доповідала директор департаменту освіти і науки Київської ОДА Віра Рогова. Вона поінформувала, що на сьогодні мережа дошкільних навчальних закладів налічує 735 дитсадків. Торік додатково було створено 1270 місць у ДНЗ. Заплановано завершити будівництво 5 ДНЗ, що дозволить створити 535 додаткових місць (Києво-Святошинський район – 2, міста Біла Церква, Ірпінь, Бровари). Ще два дитсадки у Києво- Святошинському районі мають відреконструювати. Цього року вже додатково створено 230 місць для дітей дошкільного віку, у тому числі 145 у сільській місцевості.

Віро Рогова також розповіла про програму «Шкільний автобус». У цьому році заплановано залучити 52 млн. 800 тис. грн. на закупівлю 49 шкільних автобусів, що на 35 більше, ніж торік.

Про стан оздоровчої кампанії на Київщині доповідав начальник служби у справах дітей та сім’ї Сергій Андріяш Він поінформував, що в області цього року планують забезпечити оздоровленням і відпочинком 179 456 дітей. Майже 100 тис. дітей вже отримали ці послуги. На оздоровчу кампанію планують витратити 122526,92 грн., з яких: 20000,00 грн. – це кошти обласного бюджету, 14557,90 грн. – кошти місцевих та районних бюджетів, 87969,02 грн. – залучені кошти. Також заплановано забезпечити оздоровленням та відпочинком дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, зокрема, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей (майже 16 тис.), дітей чорнобильців (20 373), дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування (2795), дітей учасників АТО (3305).

Ще одним питанням  колегії стала декомунізація. Начальник управління культури, національностей та релігій КОДА Ігор Подолянець нагадав, що, відповідно до Закону України „Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” органи місцевого самоврядування у шестимісячним строк з дня набрання чинності Законом в установленому порядку повинні були провести громадські слухання та подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування населених пунктів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

«На Київщині підлягало перейменуванню 3 250 об’єктів топоніміки. Левова частка з них були перейменовані – це 3 056 об’єктів. Не перейменованими залишились 191, що становить 6 % від їх загального числа. Місцеві органи влади, представники громадськості, робочі та ініціативні групи вже надали пропозиції нових назв тих об’єктів, які не перейменували. Окрім того, у Київській області станом на 21 травня 2015 року нараховувалось 12 пам’ятників присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, політичних репресій. Всі пам’ятники тоталітарного режиму демонтовані!», - поінформував Ігор Подолянець.



Опубліковано: 06 червня 2016 року
Поділитися