Муніципальна картка – це вимога сучасного міста

    Муніципальна картка – це інструмент для прозорого і ефективного надання соціальної підтримки для містян, а також, можливість запровадження сучасних сервісів і підвищення якості муніципальних послуг.

 

    Для реалізації проекту «картка білоцерківця» міською владою здійснюються ряд заходів, проводяться зустрічі з представниками банківських установ та міжнародних платіжних систем.

 

   Так, 11 квітня в Білій Церкві відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого з представниками АТ «Ощадбанк». Під час зустрічі були обговоренні побажання та бачення функціональних можливостей картки саме для Білої Церкви, виходячи з технічних можливостей та потреб містян, в тих чи інших видах послуг.

 

    «Ми маємо на меті отримати багатофункціональну картку. Тобто інструмент спрямований на удосконалення процесу надання соціальної допомоги, адміністративних, медичних та освітніх послуг, отримання пільг, забезпечення оплати житлово-комунальних послуг тощо. «Картка білоцерківця» в майбутньому має стати універсальним засобом, який врахує максимум можливостей застосування в повсякденному житті, а її концепція має бути направлена на те, щоб наші жителі отримували ряд переваг в користуванні, наприклад, користуватися соціальним дисконтом, тобто отримувати знижки на відвідування комунальних закладів або на ліки в комунальних аптеках», - зазначив Геннадій Дикий.  

 

    Варто зауважити, що серед переваг впровадження муніципальної картки буде вирішення питання щодо забезпечення права білоцерківців на пільговий проїзд в громадському транспорті відповідно до вимог чинного законодавства. Це стане дієвим інструментом обліку та компенсації таких перевезень.

 

    «Муніципальна картка чи «картка білоцерківця» має бути універсальною банківською картою, яка крім платіжного інструменту включає в себе набір додаткових функцій, починаючи від можливості нарахування  матеріальної допомоги по програмі «Турбота» і завершуючи наявністю електроно-цифрового підпису, який, в тому числі, дасть можливість білоцерківцям авторизуватися і, наприклад, брати участь в голосуванні за той чи інший проект в рамках партисипативного бюджету», - зазначив керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський.

 

    Зі свого боку, представники банку розказали про свій досвід впровадження муніципальної картки в інших містах, а також про можливості та переваги муніципальної картки від АТ «Ощадбанк».

 

    За результатами зустрічі було вирішено створити робочу групу з представників міської ради та регіонального управління банку, які мають спільно підготувати пропозиції по функціональному наповненню картки містянина, визначити часові рамки й етапи впровадження проекту та розробити документи, які будуть винесені на розгляд і затвердження виконавчим комітетом та міською радою.

 

Муніципальна картка – це вимога сучасного міста


Опубліковано: 11 квітня 2017 року
Поділитися