Відкриття XVI Всеукраїнської виставки декоративно-прикладного мистецтва «Світ Божий як Великдень»

    11 квітня в приміщенні Білоцерківського краєзнавчого музею відбулося урочисте відкриття XVI Всеукраїнської виставки декоративно-прикладного мистецтва «Світ Божий як Великдень».

 

    Це важлива подія для Білої Церкви з огляду на масштаби, авторський склад та розмаїття робіт, представлених на виставці. Серед учасників виставки заслужені художники з 33 міст України.

 

    Метою виставки є  дати глядачам змогу проникнутись передвеликоднім настроєм, завдяки представленню творчого розмаїття крайової художницької спільноти та ознайомлення глядачів із майстерно виконаними витворами мистецтва високого рівня.

 

    До слова була запрошена заступник міського голови Ольга Настіна: «Для Київщини та Білої Церкви це важлива подія. Місто приймає велику кількість майстрів та майстринь з усіх регіонів України. Дуже приємно те, що на цій виставці є роботи наших місцевих художників».

 

    На виставці можна ознайомитись з роботами в техніках мозаїка, панно, гобелени, вітражі, печворк, картини з батику, керамічний посуд, фігурки й тарелі, вирізьблені з дерева, витинанки та вишиванки, декоративний розпис, тощо.

 

    В ході заходу із привітальним словом також виступили заступник голови правління Національної спілки художників України, голова секції декоративно-прикладного миствецтва України, художник Микола Кіщук, куратор виставки, голова Київської обласної організації Національної спілки художників України, художник Олександр Дмитренко, голова секції декоративно-прикладного мистцетва Національної спілки художників України Володимир Белибердін, начальник Управління культури, національностей та релігій Київської облдержадміністрації Ігор Подолянець, заслужений художник України Костянтин Могилевський та Настоятель церкви Покрова Божої Матері Української Православної церкви Київського патріархату Микола Гопайнич.

 

    Ця виставка проводиться уже в 16-те і була організована за ініціативи Національної спілки художників України. Білоцерківці матимуть можливість відвідати виставку до 25 квітня цього року.

Відкриття XVI Всеукраїнської виставки декоративно-прикладного мистецтва «Світ Божий як Великдень»

DSCF2326
DSCF2335

Опубліковано: 11 квітня 2017 року
Поділитися