Міський голова Геннадій Дикий провів зустріч із підприємцями

04 липня відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого з представниками малого бізнесу – власниками малих архітектурних форм та об’єктів зовнішньої реклами.

 

Під час зустрічі обговорили питання перспектив розвитку підприємництва, роботи Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП); спрощення процедури отримання дозвільної документації тощо. Зупинилися також на принципах розташування малих архітектурних форм, встановлення бігбордів (рекламних щитів) тощо.

 

На всі озвучені запитання міський голова дав вичерпні відповіді.

 

Геннадій Дикий наголосив, що в Білій Церкві створюються максимально комфортні умови для роботи підприємців. Зокрема, ЦНАП, який працює в Білій Церкві, – один із найкращих у Київській області за кількістю надання послуг та якістю обслуговування. Було зменшено розмір пайової участі підприємців, які збудували приміщення під виробництво, з 10% до 1%; встановлено менші ставки єдиного податку для першої та другої груп платників єдиного податку тощо. Розглядаються перспективи відведення територій комунальних підприємств, які не використовуються за призначенням, під технопарки, залучивши інвесторів на пільгових умовах. Це сприятиме розвитку промисловості, створенню нових робочих місць. Також Біла Церква вивчає та запозичує кращий світовий досвід розвитку підприємництва.

 

Та, мабуть, кращим показником є те, що кількість підприємців у минулому році збільшилася на 600 порівняно з попереднім роком; показники наповнення бюджету міста постійно зростають тощо.

 

Особливу увагу присутні акцентували на розміщенні малих архітектурних форм, підстав для їх демонтажу з боку міської влади.

 

Геннадій Дикий наголосив, що демонтаж робили виключно з дотриманням чинного законодавства, відповідної процедури, в тому числі, у випадках, коли під загрозою опинялося питання повноцінної життєдіяльності окремих мікрорайонів міста тільки через те, що кіоск або гараж був встановлений на комунікаціях (електролініях, трубопроводах) – без дотримання схеми розташування, внаслідок незаконного надання таким підприємцям сервітутів тощо.

 

«Нині розробляється нова схема, яка буде враховувати розташування комунікацій, архітектуру, особливості територій тощо. Якщо встановлений МАФ є в схемі, не заважає обслуговуванню комунікацій, жодних питань до цього підприємця не буде. В іншому випадку виникнуть підстави для відповідальності, яку нестиме посадова особа, що надала незаконний дозвіл», - наголосив міський голова.

 

Під час зустрічі також обговорили питання демонтажу або перенесення МАФів та торгових павільйонів у зв’язку з реконструкцією вулиць, зокрема на бульварі Грушевського, Привокзальній площі. Це питання міський голова Геннадій Дикий прокоментував так: «Жодного незаконного рішення Білоцерківська міська рада не приймала і приймати не буде. Це перше. По-друге, ми будемо проводити реконструкцію міста, і всі заплановані проекти обговорюватимуться спільно з громадою міста і затверджуватися в інтересах громади».

 

У заході взяли участь депутати міської ради Володимир Бабенко та Олена Шевченко, працівники структурних підрозділів міської ради, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.




Опубліковано: 05 липня 2017 року
Поділитися