Меморандум про розробку та впровадження соціально-економічного проекту спільної дії «Стратегія розвитку Білої Церкви» підписано

20 січня відбулася важлива для Білої Церкви подія. В Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було підписано Меморандум про розробку та впровадження соціально-економічного проекту спільної дії «Стратегія розвитку Білої Церкви».

Цей документ створено за ініціативи міської влади Білої Церкви в рамках процесу децентралізації, який іде в країні. Це домовленість про співпрацю білоцерківської влади, представників громадськості та бізнес-середовища в реалізації проекту «Стратегія розвитку Білої Церкви». Проект має на меті розробку стратегії бачення розвитку міста Біла Церква до 2025 року із подальшим залученням інвестиційних коштів на її реалізацію. До створення стратегії долучено польських колег та фахівців ІСО.

«Децентралізація - єдиний спосіб для України відбутися як спроможна, незалежна держава. Передача більших повноважень на місця - запорука швидкого розвитку та конкурентної спроможності територіальних громад. І підписання сьогоднішнього Меморандуму підтверджує ці слова на практиці» - впевнений перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

В’ячеслав  Негода також наголосив, що до процесу розробки цієї стратегії залучається  бізнес, громадськість, а також експерти з Польщі, отже вона базуватиметься на стандартах, які вже довели свою ефективність у європейських країнах. Місто отримає документ, що відкриває можливості для подальшого розвитку, для залучення інвестицій, створення робочих місць, покращення якості послуг для мешканців. Без стратегії розвиватися неможливо, тому подібні документи повинні мати усі громади, які дбають про своє майбутнє.

Меморандум - є виконанням частини передвиборчих обіцянок Білоцерківського міського голови Геннадія Дикого із прозорості і доступності діяльності влади міста. Заради спільної мети покращання життя людей у Білій Церкві, він зміг об'єднати, різних людей і різні організації. «Громада міста готова рухатися у бік самодостатності. Та це не відбудеться за один день. Але маючи стратегію та програму, зрозуміло коли це відбудеться. Місто отримає своєрідну Конституцію , дотримання якої стає обов'язковим для місцевої влади, незалежно від зміни прізвищ у ній» - переконаний Геннадій Дикий.

Міський голова подякував усім, хто вже взяв участь у розробці «Стратегії розвитку Білої Церкви» та запросив бажаючі громадські організації долучитися до продовження процесу.

Під час заходу перший віце-президент Українського союзу промисловців та підприємців Василь Хмельницький  наголосив, що існування такого документу надасть можливість залучати інвестиції для будівництва підприємств, які нададуть робочі місця, що,  в свою чергу, буде розвивати економіку та добробут жителів міста.

Меморандум про співпрацю підписали Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, перший віце-президент Українського союзу промисловців та підприємців Василь Хмельницький, заступник директора громадської організації «Біла Церква. Завтра» Назарій Атаманчук, голова громадської організації «Центр громадського розвитку» Олександр Чорний, голова громадської організації «ГРОМАДСЬКА РАДА СМАРТ-СІТІ» Вікторія Подгорна, голова Благодійного фонду «РУХ МОЛОДІ» Володимир Полочанінов, голова Благодійного фонду «КІ ФАНД» Роман Романюк, уповноважена особа «Європейського Інноваційного Центру» Томаш Шуба (Польща).

«Виконавча влада готова і надалі підтримати усі позитивні започаткування місцевих громад, які усвідомили всю повноту відповідальності за якість власного життя. І впевнилися, що децентралізація - це не лише повноваження, а й відповідальність», сказав у заключному слові В’ячеслав Негода.

 



Опубліковано: 21 січня 2016 року
Поділитися