ЛОЦМАН РУСЛАНА, лауреат літературно-мистецької премії ім. М.С. Вінграновського-2015

Руслана - солістка Народного муніципального аматорського хору «Від серця до серця». Премію їй присудили за вагомий внесок у розвиток національної хорової культури, її традицій та високі мистецькі досягнення.

Виросла у багатодітній родині. Вперше на сцену вийшла разом з батьком у районному клубі на Черкащині. Виконавської майстерності та уроків вокалу вона навчалась у Народної артистки України Ніни Матвієнко. З 2003 року Лоцман Р.О. є переможцем багатьох Всеукраїнських та Міжнародних пісенних конкурсів, приймає участь в телевізійних програмах : «Надвечір»я», «Наша пісня», Фольк_мюзик» та ін.

У 2015 році «Орденом Святої Великомучениці Варвари» Руслану нагородив Патріарх Філарет.

Останні два роки свою творчість Руслана спрямовує на підтримку воїнів АТО. Зі своїм авторським мистецьким проектом «Народна філармонія», вона провела понад 250 благодійних концертів. Крім того Руслана є автором нових творів, які ввійшли до репертуару її творчого колективу. 9 листопада 2015 року Руслані було присвоєно звання заслуженої артистки України.

Зовсім недавно Руслана стала мамою, тож не змогла отримати нагороду особисто. Вона попросила щоб її премію передали воїнам, які лікуються в Білоцерківському шпиталі.



Опубліковано: 12 лютого 2016 року
Поділитися