Очільник Київщини взяв участь у відкритті чергової зміни у дитячому центрі «Зоряний»

Днями голова Київської обласної державної адміністрації Максим Мельничук взяв участь у відкритті четвертої зміни в дитячому освітньо-реабілітаційному центрі «Зоряний», який знаходиться у селі Карапиші Миронівського району. У найближчі три тижні тут будуть оздоровлюватися і навчатися 90 дітей шкільного віку із прифронтових територій Донецької області.   
Окрім відпочинку, на дітей чекає насичена творча та навчальна програма. Удень діти матимуть шкільні заняття, після яких зможуть займатися у спортивних та творчих гуртках. Окрім того, усі охочі школярі з Донбасу можуть відвідувати спеціальні заняття з психологічної реабілітації.
Голова КОДА під час спілкування з дітьми з Донбасу зазначив, що допомога тим, хто прибуває із зони бойових дій, є одним із пріоритетів соціальної політики обласної влади.
«На жаль, нині частина дітей, які мешкають у Донецькій та Луганській областях, часто чують постріли і залпи гармат, вони переживають страх і перебувають у постійному стресовому стані. Тут діти із прифронтових територій мають змогу відволіктися від реалій військового конфлікту, познайомитися з багатими традиціями і розмаїтою культурою нашої землі, пройнятися патріотизмом і щирою любов’ю до рідної країни», - зазначив Максим Мельничук. 
Нагадаємо, освітньо-реабілітаційний центр для дітей та підлітків із зони АТО «Зоряний» функціонує завдяки реалізації Службою у справах дітей та сім’ї Київської ОДА проекту «Соціальна інтеграція та примирення внутрішньо переміщених сімей та дітей у Київській області». Даний проект фінансується Європейським Союзом  який фінансується ЄС і має на меті забезпечити проведення освітньо-реабілітаційної роботи з дітьми із зони військового конфлікту на Донбасі.
За період з жовтня 2015 по січень 2016 оздоровлення і реабілітацію у «Зоряному»  пройшло 272 дитини з Луганської і Донецької областей (всього 3 зміни). Зараз в закладі проходить 4 зміна, під час якої ще 90 дітей з Донецької області зможуть відчути себе захищеними, потрібними та отримати нагоду відчути безтурботне дитинство, дитинство без пострілів, без переховувань та переживань.

Прес-служба облдержадміністрації


 



Опубліковано: 12 лютого 2016 року
Поділитися