Ліквідація пошкодження труби магістральної мережі теплопостачання «ТЕЦ-місто»

04 грудня в м.Біла Церква відбулася виїзна нарада щодо вирішення питання ліквідації пошкодження труби магістральної мережі теплопостачання «ТЕЦ-місто» в районі зупинки громадського транспорту «ПК ВАТ «Росава».

В ході наради міський голова В.Савчук поінформував присутніх про ситуацію, яка склалася у зв’язку із поривом даної мережі, що стався 03.12.2014р. Зазначив, що відповідними службами міста була проведена необхідна робота щодо оперативного реагування та здійснення заходів по ремонту  магістральної труби. Акцентував увагу, що з метою запобігання  поглиблення надзвичайної ситуації  відповідними службами було проведено відкачування води з теплових мереж в житлових будинках, закладах охорони здоров’я та освіти, які знаходяться на масиві Леваневського.

Міський голова В.Савчук відмітив, що проблема функціонування магістральної мережі теплопостачання «ТЕЦ-місто» перебуває на постійному контролі міської влади. Дана мережа потребує капітального ремонту, на його проведення необхідно залучення державних, а також інвестиційних коштів. Наголосив, що оперативна і чітка ліквідація аварії відбулася завдяки  проведеному командно-штабному тренуванню щодо дій керівного складу і сил цивільного захисту міста у разі виникнення надзвичайної ситуації внаслідок пошкодження труби магістральної мережі теплопостачання «ТЕЦ-місто» в умовах низької температури повітря.

Міський голова зазначив, що при такій категорії надзвичайної ситуації питання відновлення подачі тепла вирішується поетапно, протягом доби. Наголосив, що на даний час вже проведені певні заходи та до 13.00 цього дня теплопостачання буде відновлено повністю.

У виїзній нараді взяв участь голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій С.Бочковський, який ознайомився із ситуацією, що виникла, ходом проведення робіт по її ліквідації. Відмітив високий рівень підготовки та реагування відповідних служб на проведення необхідних заходів, злагодженість яких була відпрацьована під час командно-штабних навчань.

Під час заходу міський голова В.Савчук звернувся до голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій С.Бочковського  із проханням сприяти включенню питання фінансування реконструкції мережі теплопостачання «ТЕЦ-місто» до відповідних державних програм.

В заході взяли участь директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій  Г.Марченко,  заступник міського голови В.Гнатюк, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Ю.Кузнецов, начальник управління житлово-комунального господарства міської ради О.Ореховський, представники міських ЗМІ.



Опубліковано: 04 грудня 2014 року
Поділитися