Конституція Білої Церкви: зауваження враховані та опрацьовані

25 січня в Білій Церкві відбулося засідання робочої групи та представників громадськості щодо опрацювання зауважень Головного територіального управління юстиції у Київській області, висловлених до Статуту територіальної громади міста Біла Церква. Даний документ був поданий на державну реєстрацію у листопаді 2017 року.

 

Розпочинаючи засідання, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий, наголосив, що довготривала та кропітка робота, яка була розпочата над Статутом, має бути доведена до кінця з позитивним результатом для громади Білої Церкви.

 

«Метою сьогоднішньої зустрічі є віднайти шляхи вирішення зроблених зауважень, напрацювати відповідні зміни та запропонувати їх на розгляд сесії Білоцерківської міської ради, аби завершити цей процес з позитивним результатом для громади Білої Церкви», - наголосив керуючий справами.

 

Тож під час засідання присутні детально ознайомилися із зробленими зауваженнями, висловили свої думки та пропозиції з приводу них, керуючись відповідним законодавством України. Надалі всі пропозиції та зауваження до Статуту будуть винесені на розгляд профільних депутатських комісій, після чого буде сформований відповідний проект рішення міської ради.

 

Варто відмітити, що увесь процес створення Статуту – від ідеї до реалізації, а також внесення правок до нього – був відкритим та публічним. Представники громади мали змогу долучитися до обговорення, висловити свої думки та зауваження, що відповідає принципам демократії.

 

Учасники робочої групи, які працювали над Статутом територіальної громади міста Біла Церква, вдячні представникам територіальних громад, які взяли участь у засіданні та поділилися досвідом розробки й реєстрації статутів своїх громад. Зокрема це сільський голова с.Саливінки Володимир Базилкевич, заступник селищного голови смт Дослідницьке Юрій Войтенко, представник робочої групи із розробки статуту смт Дослідницьке Юрій Ковальчук, депутат Порадівської сільської ради Василь Наложитов.

 

У заході також взяли участь секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, голова постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, оборонної роботи, запобігання корупції, сприяння депутатській діяльності, етики та регламенту Сергій Наконечний, представники громади м. Біла Церква, журналісти місцевих ЗМІ.

Конституція Білої Церкви: зауваження враховані та опрацьовані


Опубліковано: 26 січня 2018 року
Поділитися