Героя Івана Войтенка більше немає серед нас…

Страшна звістка облетіла наше місто 27 липня 2018 року. Близько 10.35 при виконанні бойового завдання під час перевірки місцевості на наявність вибухових пристроїв, від розриву мінно-вибухового пристрою загинув командир інженерно-саперного взводу 3-го механізованого батальйону 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців старший прапорщик Войтенко Іван В’ячеславович.

 

Він народився 22 січня 1974 року в с.Вільна Тарасівка Білоцерківського району в сім’ї працівників сільського господарства. Закінчив Вільнотарасівську восьмирічну школу, профтехучилище №15 у м.Біла Церква.

 

У 1992 році був призваний на строкову службу до лав української армії, де прийняв присягу на вірність Україні. Звільнившись, вже у березні 1994 року призвався на надстрокову службу на посаду командира відділення взводу зв’язку інженерно-саперного батальйону механізованої дивізії армійського корпусу у м.Біла Церква.

 

Вирішив і в подальшому стояти на захисті нашої Держави й Українського народу. Тож для підвищення рівня знань і навичок поїхав на навчання до Кам’янець-Подільського, де став курсантом роти прапорщиків. Після закінчення навчання повернувся до Білої Церкви, до інженерно-саперного батальйону механізованої дивізії, де був призначений старшиною роти.

 

Усе своє подальше життя він пов’язав із 72 ОМБ ім. Чорних Запорожців.

 

Івана Войтенка, або як називали його бойові побратими - «Дядю Ваню», знали як доброго, спокійного та відважного чоловіка, який ніколи не був байдужим до людського горя. Зі своїми побратимами пройшов найгарячіші точки: Ілловайськ, Авдіївку, Волхноваху та багато інших. За відвагу і відданість був відзначений низкою нагород.

 

Він ніколи не шкодував своїх сил, здоров’я і життя, завжди піклувався про свою родину: дружину Діану, доньку Аліну та сина В’ячеслава, який, до речі, пішов по стопах батька і зараз навчається у Львівській військовій академії ім. Сагайдачного і мріє, як і його батько, служити у складі 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців…

 

Пам’ять загиблого Героя вшанували хвилиною мовчання.

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого зі словами співчуття та вдячності до родини загиблого звернувся секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель. Він зауважив, що робота саперів – особливо небезпечна, і вони завжди найближчі до ворога, адже супроводжують військо і тоді, коли воно йде в наступ, і коли повертається до позицій. Також відмітив, що Іван Войтенко врятував сотні і навіть тисячі життів українців, знищив тисячі ворогів та купу ворожої техніки.

 

Начальник штабу 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців полковник Сергій Сірченко наголосив, що Іван Войтенко був прикладом для багатьох військовослужбовців, адже в нього багато чому можна було повчитися, висловив вдячність за його подвиг.

 

Героя поховали на Алеї Слави, що на кладовищі «Сухий Яр».

 

У прощанні взяли участь: народний депутат Хвича Мепарішвілі, депутати обласної та міської рад, військовослужбовці, рідні та близькі бійця, представники громадськості, журналісти центральних та місцевих ЗМІ.


Опубліковано: 31 липня 2018 року
Поділитися