Патронатні вихователі. Потреба часу.

На минулому тижні в приміщенні ДЮК «Прометей» відбулося дводенне навчання за темою: «Послуга сімейного патронату: пошук та первинний відбір у патронатні вихователі», для спеціалістів міських і районних Центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служб у справах дітей та представників об’єднаних територіальних громад 9-и районів Київщини. 

 

Навчання проводилося тренерами Київського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в рамках реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року в Україні, що передбачає запровадження програми розміщення дітей, в тому числі, в патронатних сім'ях. В процесі навчання спеціалісти розширили свої теоретичні знання щодо законодавчого підґрунтя впровадження зазначеної вище соціальної послуги та відпрацювали практичні навички інформування громадськості щодо патронату над дитиною та порядку первинного відбору кандидатів у патронатні вихователі.

 

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

 

На сьогодні в м. Біла Церква успішно функціонує сім'я патронатних вихователів. Разом з тим, в умовах загальнодержавного курсу на поступовий відхід від практики інституціональних закладів виховання дітей та прагнення до найкращого захисту інтересів кожної дитини, враховуючи суттєве збільшення сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, існує потреба у збільшенні кількості патронатних вихователів.

 

Більш детальну інформацію щодо патронату над дитиною можна отримати за адресами вулиця Першотравнева, 8 чи бульвар Олександрійський, 113 або за телефонами 6-83-11 та 5-15-58.

Інформація Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

 


Опубліковано: 30 липня 2018 року
Поділитися