Герої варті гідного вшанування

    05 квітня в м.Біла Церква відбулося спільне засідання комісії з питань найменування (перейменування) та робочої групи з організації громадського обговорення питання вшанування в місті Біла Церква учасників боротьби за волю та незалежність України. Провела засідання заступник міського голови Ольга Настіна.

 

    Заступник міського голови відмітила: «Обидва робочі органи були створені та затверджені рішеннями виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. Сьогодні завданням є визначення основних напрямків їх діяльності та першочергових завдань».

 

    Слід зазначити, що до міської влади вже надійшли ініціативні звернення щодо перейменування вулиці та присвоєння імені ЗОШ№7.

 

    Зокрема, від командування Сухопутних військ Збройних Сил України надійшло звернення-ініціатива  щодо розгляду питання можливості присвоєння загальноосвітній школі №7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова – патріота, професійного генерала, який майже сорок років присвятив чесному і відданому служінню Батьківщині, створенню та розвитку українського війська. Геннадій Воробйов протягом п’яти років очолював Сухопутні війська Збройних Сил України та є повним кавалером ордена Богдана Хмельницького, під час проведення АТО на Сході України займав посаду першого заступника керівника  Антитерористичного центру при СБУ. Генерал-лейтенант – був випускником Білоцерківської ЗОШ №7.

 

    Інша ініціатива надійшла від учнівського самоврядування ЗОШ №15, яка була підтримана управлінням освіти і науки міської ради та воїнами батальйону Донбас. Ініціатива стосується розгляду можливості перейменування  вул. Чайковської другої  на вул. Віталія Коломійця.  Віталій Коломієць був добровольцем 2-го батальйону спецпризначення НГУ «Донбас», 29 серпня 2014р. він героїчно загинув  у пеклі Іловайського котла, захищаючи територіальну цілісність України. Посмертно нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня». Віталій Коломієць проживав на вул. Чайковській другій.  Родиною загиблого також підтримано цю ініціативу.

 

    Учасники засідання детально обговорили дані питання, зупинилися на процедурі проведення процесу перейменування вулиці та присвоєння звання школі відповідно до чинного законодавства України та Положення про роботу комісії з питань найменування (перейменування). Наголосили на необхідності обговорення з громадою цих питань, вивчення  думки широкого загалу та розробки відповідного обґрунтування як підстави для рішень, які в подальшому будуть винесені на розгляд сесії міської ради.

 

    Ще одним питанням, яке було розглянуто на спільному засіданні комісії та робочої групи - питання вшанування в місті Біла Церква учасників боротьби за волю та незалежність України.

 

    Так, були обговорені завдання щодо забезпечення використання різних форм залучення до громадського обговорення найширшого кола громадян;  організації  даного громадського обговорення, аби визначити в яких спосіб, в якому форматі та на якому  місці в Білій Церкві  встановити монумент вшанування учасників боротьби за волю та незалежність України.

 

    Зокрема, через ЗМІ та соціальні мережі заплановано поширити інформацію про збір пропозицій по вищезазначених питаннях від громадян, з яких потім, шляхом рейтингового голосування, буде визначено найбільш підтримуваний варіант.

 

    Присутніми було озвучено ряд пропозицій щодо вшанування в місті Біла Церква учасників боротьби за волю та незалежність України. Окреслено попередні завдання: визначити, чи має це бути спільним пам’ятним знаком для всіх захисників, чи Герої Небесної Сотні, борці за незалежність України й загиблі учасники АТО повинні мати окремі меморіали.

 

    Також були обговорені можливі місця встановлення таких пам’ятників, з визначенням відповідних площ  та ін.

 

    За наслідками громадського обговорення буде підготовано проект рішення міської ради, який розглядатиметься депутатським корпусом.

 

    «Завданням наших робочих органів є максимальне сприяння в проведені всіх необхідних процедур з обох питань. Тільки залучивши широке коло громади та  фахівців до обговорення та розробки відповідних планів дій ми зможемо знайти правильні та ефективні рішення, які будуть правильними (раціональними) для майбутніх поколінь», - відмітив радник міського кола Антонюк.

 

 

 

Герої варті гідного вшанування


Опубліковано: 05 квітня 2017 року
Поділитися