Ефективність врівноваженості

26 червня 2017 року спеціалісти Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді взяли участь в семінарі-тренінгу з питань профілактики емоційного вигорання, який було проведено представником Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій Олександром Столярчуком.

 

Білоцерківський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є спеціальним державним закладом, що професійно здійснює соціальну роботу серед молоді та  сімей з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. Такі соціально-незахищені категорії населення потребують від спеціалістів Центру щоденної кропіткої роботи, терпіння та витримки у справі вирішення їх проблем. І для того, щоб ефективно допомагати іншим, фахівці із соціальної роботи повинні не лише постійно вдосконалювати свої професійні вміння, а й набувати навичок емоційної саморегуляції, навчатися правильно виражати свої емоції та зберігати власний психологічний ресурс для продуктивної роботи з проблемними сім’ями.

 

Саме питанням психемоційної саморегуляції і можливостям відновлення у себе позитивного емоційного стану було присвячено заняття, яке складалося з двох взаємопов’язаних частин. Перша половина навчального часу відводилася для набуття теоретичного підґрунтя розуміння необхідності збереження та відновлення власного психоемоційного ресурсу. Друга – практична – містила безпосереднє виконання вправ з корекції власного психоемоційного стану.

 

Під керівництвом досвідченого тренера фахівці Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в цікавій та незвичній формі визначилися з місцем психоемоційного стану людини в структурі професійних знань та умінь, отримали необхідну теоретичну базу щодо можливостей саморегуляції людини та на практиці відчули ефективність різних методів подолання стресу та емоційної напруги.

 

Ефективність вравноваженості


Опубліковано: 27 червня 2017 року
Поділитися